fredag 29 juli 2011

Om att trampa i klaveret

Give peace a chance
Det var många politiker, media och andra som gjorde bort sig rejält med förutfattade gissningar om var skulden till terrordåden i Oslo låg. En av de som trampade rejält i klaveret genom att ge utlopp för sina ideologiska fördomar var Andreas Braw, som är ordförande för Sverigedemokraternas... nä, det var visst Kristdemokraternas ungdom i Stockholm han var ordförande för. På Facebook var han mycket snabbt ute och visste med säkerhet vem som var skyldig: - "När alla ska vara vidsynta och hävda att vi inte vet säkert vem som ställt till med blodbad i Oslo: Jag sätter en månadslön på att det är islamister. Med OB-tillägg." kläckte han ur sig utan att tänka. - "Jag har aldrig upplevt något liknande." är Mats Odells syn på det hela. - "...man måste kunna reagera..." är Andreas Braws bortförklaring. Och det måste man få lov att göra. Jag reagerar verkligen på klantens tramp i klaveret. Fast man kan undra hur mycket "tramp i klaveret" det är och hur mycket som egentligen beror på Andreas Braws ideologi och fördomar. I ett debattinlägg skrivet av just Andreas Braw, skriver han Visst finns det militära lösningar i Afghanistan och argumenterar för mer militära lösningar på konflikter. Mer krig och våld! Både Andreas och Anders Behring Breivik kallar sig konservativa kristna...!

Att ungdomsförbund ibland kan hamna lite snett ser jag i rapporter från Folkpartiets LUF:s kongress. Tidelag är OK, legalisera cannabis och krav på språk och lagtest för att få bli svenska medborgare finns bland besluten. En spännande blandning.

Som ett led i att finansiera det femtioelfte jobbskatteavdraget ska högkostnadsgränserna för medicin och läkarvård höjas. Socialdepartementet vill höja gränsen för läkemedel från 1800 till 2200 kronor och för läkarvård från 900 till 1100 kronor. Någonstans måste man ju ta pengarna när skatten ska sänkas för de som har sitt på det torra och som dessutom behöver få städhjälpen subventionerad.

För att spara en hacka har ju vinstdrivande Samres bestämt sig för att upprätta en samtalscentral i Senegal. Ett 30-tal unga senegaleser ska under 8 månader snabbutbildas i att prata svenska. Och sedan ska dom för en månadslön på 2.800 kronor ta emot telefonsamtal med beställning av färdtjänst och liknande. Och det är klart, Samres VD Björn Falk kan ju öka sin lön med några 100.000 om det går bra. Tyvärr räcker inte lönen på 2.800 till att betala hyran i Dakar. Men vad gör det Björn Falk om vinstmarginalen kan ökas. Men jag ska vara ärlig, lönen har höjts till 3.500 kr i månaden. Men det räcker fortfarande inte till att betala hyran...

Inga kommentarer: