tisdag 12 juli 2011

Är du lönsam lille vän?

Jan Björklund och Folkpartiets nya linje, som går ut på att bara lönsamma ska få flytta till Sverige, får ständigt nya exempel. Ett led i detta är uppenbarligen den utvisning av den svårt CP-skadade Adrian Krasniqi och hans föräldrar. Eftersom han är i stort behov av vård och rehabiliteringsinsatser kommer han ju att kosta det svenska samhället pengar. Och så'na kan vi ju inte tillåta komma in i Sverige i det nya Folkpartiets Sverige. Gå till http://www.namninsamling.com/Adrian och läs på och skriv sedan på namninsamlingen. Det är brådis.

Skoltalibanen Jan Björklund
Ett annat exempel på Jan Björklund och Folkpartiets nya filosofi att stoppa dom som inte lönar sig och locka de som lönar sig hittar vi inom utbildningen. Samtidigt som Jan Björklund drivit igenom att studerande vid svenska Universitet och Högskolor från länder utanför EU ska betala höga avgifter (upp mot 100.000 kronor per termin) så pratar Jan Björklund om att genom generösa regler locka utländska stjärnstuderande till Sverige. De införda avgifterna har gjort att antalet utländska studenter har störtdykt. Men i sedvanlig ordning så tänker inte Jan Björklund ens så långt som näsan räcker. Dessa utländska studenter som studerat i Sverige blir sedan utmärkta ambassadörer för Sverige och svenska företag i sina hemländer när dom återvänder. Dom behåller kontakten med sina svenska studiekamrater och hjälper sedan svenska företag i sina hemländer. Dom är effektivare än alla marknadsföringsinsatser som det satsas på. Dessutom skapar dom underlag för svenska studenter att studera kurser som annars inte får tillräckligt underlag. En hel del utbildningar får nu ställas in. Jan Björklund är en katastrof för svensk utbildning.

Och i Storbritannien fortsätter avlyssningsskandalen växa. Bland de avlyssnade fanns även Labours tidigare premiärminister Gordon Brown. Det står också klart att fler än News of the World av Rupert Murdochs tidningar använt sig av förbjuden avlyssning av telefoner. Och samtidigt ifrågasätts allt mer de Konservativas nuvarande premiärminister David Cameron vars personliga pressekreterare var den förre chefredaktören på just News of the World, Andy Coulson. Han sitter just nu bakom lås och bom.

xxxx
Att pendla till jobbet med Skånetrafiken är den enda spänning man behöver här i livet. Varje resa är lika spännande om man kan tänkas komma i tid till jobbet, eller i tid till hemmet. I går fick det, som jag berättade i går, bli snabba improvisationer för att ta mig hem i tid sedan en lastbil under eftermiddagen totalsaboterat järnvägsövergång och signalsystem i Bjuv. Det hela var inte fixat till i dag på morgonen, men det skapade inte allt för stora problem för mig vid resan till jobbet på morgonen. Dock är problemen ännu inte fixat så jag fick ta till samma improvisation hem från jobbet i dag. Senaste budet är att man hoppas vara klara till 0800 i morgon. Men det är tydligen mycket elektronik och elkablar som bränts sönder av kortslutning. Det största problemet var istället att tåget gick sönder i Gantofta när jag åkte till jobbet i morse. I 25 minuter satt jag och tittade på perrongen i Gantofta medan lokföraren lekte reparatör av de gamla ålderstigna och uttjänta Pågatågen. Efter 25 minuter kom vi iväg, Och jag kom till jobbet "bara" 30 minuter sent. Jag väntar med spänning på vad morgondagen kan erbjuda för upplevelse.

Och på tal om tågförseningar så ser jag att SJ uppmanat Trafikverket att i sin information och utrop inte berätta om varför tågen är försenade. Utan bara berätta att dom är detta. SJ vill "rensa upp i floran av utrop och textmeddelande". Till SJ vill jag säga att dom är helt fel ute. För den som väntar på ett försenat tåg är det faktiskt av intresse att även få veta varför dom får vänta. Det kan öka förståelse en hel del. Så SJ, snälla, tänk om.

Det är uppenbarligen inte kommersiellt lönsamt att dela ut gratistidningar under semestertider. Från denna veckan och ett antal veckor framåt har (helt oberoende av varandra?) både City och Metro bestämt sig för att ta semester. Man får alltså läsa vad man har lite extra noggrant. Det innebar att jag till och med läste Relationssidorna i Aftonbladet i dag. Och jag noterade där en liten notis som berättade att 61,6% av svenska kvinnor äger en sexleksak. Det framgår dock inte om urvalet är ett statistiskt urval i alla åldrar eller om det handlar om kvinnor som valt att besvara en Aftonbladetenkät om sexleksaker. Jag tro nämligen inte att resultatet av detta blir det samma. Det framgår inte heller vad som ingår i "sexleksak" Kan undra om den stackars älskaren ingår i detta begrepp för en del...

Slutligen ser jag att AB skryter över framgångar med sina pod-program. Min förhoppning är att framgången blir så kommersiellt framgångsrik att man köper in Filip & Fredrik med ensamrätt. Detta så att de båda inte gör något annat än dessa pod-program till Aftonbladet. Dom verkar gilla det: - "Det här formatet fungerar väldigt bra när vi får orera fritt utan restriktioner..." Snälla, fortsätt där så att vi slipper dessa båda urbota korkade töntar i riktig TV!

Inga kommentarer: