lördag 2 juli 2011

En avslöjad Littorin på pottkanten

Aftonbladet avslöjar i dag den verkliga anledningen bakom Sven Otto Littorins snabba och plötsliga avhopp från Högerregeringen förra året. Och den, efter det nästan totala, utsuddningen av honom från Moderaternas sida. När Littorin plötsligt hoppade av för nästan exakt ett år sedan var det väl ingen som riktigt trodde på den uppgivna anledningen. Men det har tagit tid att komma fram till det verkliga skälet. Det visar sig att han varit aktiv på sexchatter och där kommit i kontakt med personer som sysslade med utpressning. Snabbt ut bakvägen och sudda, sudda! Och med det kan vi konstatera att den frågan är avklarad. Att den Allsmäktige Fredrik inte var så särdeles skicklig på att utse ministrar har fått ännu ett bevis.

Palestinas flagga
De israeliska myndigheterna gör allt för att förhindra en ny internationell skandal med Ship to Gaza. Att låta båtarna nå fram till Gaza kan ju naturligtvis inte tillåtas. Gazas innevånare kan inte tillåtas få cement, fotbollar och medicinsk utrustning. Att tvingas göra om förra årets katastrofala bordning av skeppen ute på internationellt vatten vill man inte heller riskera att tvingas till. Alltså gör man nu allt, och jag menar ALLT, för att förhindra att båtarna alls kommer i väg. Flera försök har gjorts att sabotera båtarna redan i hamn. Och just nu utsätts den grekiska regimen för intensiva påtryckningar för att sätta stopp för båtarna. Men precis som med förra året så är aktionen från Ship to Gaza framgångsrik ändå. Även om leveranserna förra året inte lyckades ta sig fram, så fick aktionen så mycket publicitet att Israel snabbt tvingades lätta lite på blockaden. Och sedan har Egypten efter revolten där öppnat upp lite till. Även årets Ship to Gaza kommer att få effekt. Även om inte båtarna kommer fram blir det ytterligare internationell publicitet om den vidriga blockaden. Och nya eftergifter kommer att tvingas fram från Israel.

Det ska byggas en sjökabel mellan Sverige och Litauen för att möjliggöra leveranser av el från Norden till de baltiska staterna. Dessa vill göra sig oberoende av elleveranser från Ryssland. Och de svenska elproducenterna jublar. Nu kan priset på den Nordiska elbörsen trissas upp ännu några snäpp så att man kan sälja billig Vattenkraftsel till ännu högre pris. Fast jag tvivlar på att bygget är en bra affär för de baltiska staterna. Jag tror att den ryska elen är billigare än de upptrissade priserna i Norden där det ju ska finnas elbrist påstås det.

Två lösspringande hundar rev ihjäl 9 får norr om Haparanda. Vi får nog införa skyddsjakt på lösspringande hundar också? Risken är dock att människor runt om i världen blir lika upprörda och ilskna på Sverige då, som dom har blivit på den svenska vargjakten. Det måste vara spännande att sitta i Regeringen för det parti som en gång i tiden stog för gröna och miljövänliga åsikter men nu har blivit symbol för motsatsen. Jag tycker faktiskt synd om dig Andreas Carlgren! Och inte ens en skinnpaj får du ha på dig i fred!

Inga kommentarer: