onsdag 1 juni 2011

Sven Tycker fortsätter drevet mot Knugen

Ännu en av Knugens vänner ställer nu upp till hans försvar. Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg går i dag ut och kritiserar media för deras "drev" mot Knugen. Enligt henne finns det aldrig någon anledning att tro på en kriminell eller f.d. kriminell (jag hoppas hon aldrig jobbar som försvarsadvokat). Anne Ramberg brukar inte vara rädd för att gå ut och säga vad hon tycker, men jag har aldrig hört henne gå ut och kritisera medias bevakning av någon annan, t.ex. drev mot Mona Sahlin och andra politiker eller andra kändisar. Men när det riktigt fina folket granskas, då tar Anne Ramberg ton. Det är ju kul att Anne går ut till försvar för sin personliga vän Knugen. Det är bra att ha vänner som tar initiativ. Precis som en annan av Anne Rambergs och Knugens gemensamma vänner - Anders Lettström gjorde!?

Silvio och Silvia
Kungen är en skattefinansierad person, en makthavare och en offentlig person. Då får han tåla att han granskas av media. Det är inte bara att vägra kommentera, vända blad och oberörd gå vidare. Att höra och se "Rojalismens vänner" bli upprörda när bugandet och bockandet förbytts till granskning är direkt humoristiskt.

Italiens pajas till premiärminister, Silvio Berlusconi, börjar så smått att tappa makten. Lokalvalen som hölls för några dagar sedan visade sig bli en rejäl motgång för Berlusconi och hans parti Frihetens folk och deras koalitionspartners. I Berlusconis hemstad Milano förlorade man makten till vänsterns Giuliano Pisapia som vann med god marginal. Och vänstern behöll makten i de städer där man redan tidigare styr medan vänstern även tog över i t.ex. Neapel. Samtidigt börjar rättsprocesserna mot Berlusconi för maktmissbruk och sexbrott komma allt närmare att döma Silvia Berlusconi. Mycket tyder på att hans dagar är räknade, trots ett makalöst mediastöd från hans egna TV-kanaler. Det visar att man ska aldrig ge upp. Läs gärna mer i Dagens Nyheter och Aftonbladet.

Högerregeringen under ledning av vår moderata kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth gör vad man kan för att gynna de kommersiella TV-kanalerna i konkurrensen med SVT om tittarna. Nya direktiv för hur avtalet med SR / SVT mm ska se ut går ut på att man från statens sida ska lägga sig i programutbud, vilka kanaler som ska sända vilka program och vilka plattformar som SVT får lov att använda för att sprida sina program. Man försöker också från Statens sida begränsa SVT:s möjligheter att konkurrera om sändningsrättigheter till populära idrottsarrangemang. Allt i syfte att hjälpa de kommersiella TV-kanalerna att konkurrera med SVT om tittarna. Det är naturligtvis en nagel i ögat på kapitalet (och högerregeringen som går i ledbanden) att SVT kan producera både intressanta OCH populära TV-program. Program som sopar mattan med de kommersiella kanalernas billigare smörja som man fyller ut tiden mellan reklaminslagen med. Ett argument för att vi ska ha en "TV-avgift" istället för att finansiera Public Service direkt via skatten är just att det skulle innebära att Public Service står mer oberoende från Staten. Det Högerregeringen gör just nu är att avskaffa det argumentet.

Sommarjogging 2011: För att fira sista lediga dagen jag kan rå mig själv så tog jag en löparrunda på förmiddagen. Och eftersom vi nu är inne i juni så får rubriken bli Sommarjogging istället. I går var det rekordvarmt. Det var mer än de 26 grader, vilket SMHI hävdade. I dag skulle det vara drygt 10 grader svalare, men riktigt så svalt blev det inte. I varje fall kändes det inte så medan jag sprang. Men det kan ju också bero på att jag klätt mig för varmt. Jag fortsatte trenden att springa lite längre än förra gången. Så det blev en runda på 9,9 km denna gången. Jag tänkte passa på att ta en runda på alla de olika rundor jag mätt upp. Och det utan några tidsambitioner, så jag höll ett lätt joggingtempo. Tiden 55.20 får därför sägas vara en positiv överraskning. Det är en dryg minut bättre än tidigare årsbästa. Och detta trots att det blåste ganska friskt och det, som sagt, var svettigt.

Inga kommentarer: