torsdag 2 juni 2011

Oseriösa telefonitjänster

Jag har just nu en liten "kontrovers" med tjänsten 118 100. I onsdags kväll vid halv tio på kvällen när Kimmy just var på väg att somna kom det ett SMS från dom, där dom berättade att Vincents nya låt som spelas så mycket på P3 heter "The moment I met you"! En information som jag fullständigt skiter i. Jag vet inte vem Vincent är och jag lyssnar aldrig på P3 (jag är nog för gammal för detta). Ett par minuter senare kom ännu ett SMS där dom erbjöd ett "förmånligt" erbjudande om att få skicka ett obegränsat antal frågor till dom för ett fast pris varje månad. Vilket jag alltså också fullständigt skiter i. Jag skickade ett mejl till dom och undrade varför dom skickar meningslösa SMS till mig. Varvid dom svarade att dom fått en fråga om just detta från mitt mobilnummer. Vilket jag alltså inte hade skickat, och en koll i telefonens utkorg visade också att det inte fanns några SMS till 118 100 alls. Jag skickade ett nytt mejl till 118 100 och uppmanade dom att kontrollera hur deras system fungerade och skickade samtidigt en förfrågan till Telias kundtjänst om det var möjligt att skicka SMS i "mitt nummers namn" och om jag blivit debiterad något för detta. Ett svar från Telia har nu kommit där dom skriver att det inte ska gå att skicka i "mitt telefonnummers namn" utan tillgång till telefonen. Och det var inte heller skickat något SMS alls till 118 100. I varje fall inte under maj månad som dom kollat helt. Dom tyckte jag skulle ta en ny kontakt med 118 100 och be dom förklara hur det gått till. Vilket jag alltså gjort nu och väntar med spänning på nästa sändning från 118 100.

Money, money
Enligt en sammanställning i Aftonbladet tjänar de 50 idrottsmän som tjänar mest sammanlagt 8.873.550.000 kronor. Det är alltså närmare 9 miljarder kronor. Det blir närmare 180 miljoner i snitt per idrottare eller närmare 15 miljoner - i månaden per idrottare. Nu är det inte så att jag förunnar människor att tjäna en massa pengar. Men det är faktiskt du och jag som finansierar detta genom att betala extra mycket för olika varor och tjänster. Och om dom använde alla dessa pengar på ett vettigt sätt går det väl också att acceptera. Men tyvärr försvinner en hel del ut i tomma intet i ett bortskämt och utsvävande skrytliv hos en del. Men det hela visar att det faktiskt inte saknas resurser i världen. Hade vi använt alla de resurser som finns med en annan fördelning hade vi kunnat skapa ett mycket drägligare liv för miljoner och åter miljoner människor som inte har tillgång till resurser för mat, sjukvård och utbildning.

I det pågående drevet mot Knugen är jag övertygad om att det ljugs ganska friskt. En som jag är övertygad om att han ljuger är Knugen själv. Han har backat in sig själv i ett hörn som han nu har svårt att dra sig ur utan att helt ha gjort bort sig. Det är möjligt att alla de beskyllningar och rykten som spritts om mer eller mindre lämpligt uppförande inte är korrekta. Men nu har Knugen i en TT-intervjun förnekat ALLT. Och när det så småningom kommer fram att i varje fall en del av förnekandena var lögner så sitter han på pottkanten. Och då hjälper det inte att olika rojalistälskare går ut till försvar. I dag dyker en Knugens stabschef Håkan Pettersson upp för att ljuga i media. För att den gode Håkan ljuger står utom allt tvivel. Han hävdar nämligen, att under OS i Atlanta 1996 då Knugen bland annat uppges ha besökt en stripklubb, så kan detta inte stämma. Detta är enligt Håkan Pettersson helt omöjligt eftersom, som han säger: - "Jag var med honom under hela övningen. Jag var aldrig längre bort än två meter från Kungen under hela OS. Vi har aldrig varit på någon sådan klubb." Och detta yttrande är en uppenbar lögn. Om dom aldrig var mer än två meter från varandra så skulle det innebära att dom i princip gick på toa tillsammans, dom duschade tillsammans, dom sov i samma säng osv. Och så gick det troligen inte till, det hade varit en skandal i sig. Om dom var på stripklubb eller inte har jag ingen aning om. Det finns uppenbarligen en hel del vittnen till detta. Men kanske har Knugen en "look-a-like" som gör det tråkiga. Knugen var på stripklubb medan Håkan Pettersson och "look-a-liken" gick på någon tråkigt representationsmiddag? Eller kanske tvärtom?

1 kommentar:

adamoeva sa...

Här har vi telefoni till annat:-).
/Eva