fredag 10 juni 2011

Fredrik den Allsmäktige

I går rök Freddes Högerregering på en ny snyting i Riksdagen. Sverigedemokraterna är inte ett lika troget röstboskap som Centern, Folkpartiet och Kristdemokraterna är. Trots att SD i nästan alla omröstningar visar att man är just ett högerparti så markerar man lite då och då att man inte lyder Fredde och gänget. I går handlade det om FAS 3 där en majoritet i Riksdagen uppmanade Högerregeringen att stoppa anvisningen av nya arbetslösa till åtgärder i FAS 3. Men, nu är inte Sverige en parlamentarisk demokrati. Jag kunde därför se och höra Moderaternas talesman i frågan, Tomas Tobé, förklara att vi får väl se om Regeringen bryr sig om vad en majoritet i vår högsta beslutande församling beslutar. "Bestämmer i Sverige gör Riksdagen, men över denna står vår Allsmäktige Gud, Fredrik Reinfeldt, och Anders Borg är hans profet". Eller kanske är det Anders Borg som är den Allsmäktige och Fredrik Reinfeldt som är profeten?

Fredrik Reinfeldt
Och rent allmänt är Högerregeringen mycket irriterade över att Riksdagen lägger sig i styrandet av Sverige. Moderaten Per Bill tycker att Riksdagen missbrukar det faktum att Högeralliansen inte fick en majoritet i valet. Och självfallet är det så att om den Allsmäktige Fredrik Reinfeldt och hans profet Anders Borg har kommit på att ett visst handlande är bra så ska de folkvalda i Riksdagen lyda. Det är därför upprörande att utnyttja det faktum att den samlade oppositionen fick fler röster än Moderaterna och deras mest trogna röstboskap.

För övrigt har ju Fredde och Anders en standardlösning på alla problem - ett nytt Jobbskatteavdrag löser alla problem.

Och ni har väl inte missat att Flygvapnet köpt in 1.000 armbandsklockor till sina piloter. Och det känns skönt att se att dom köpt svenska klockor av märket Sjöö Sandström - för 10.000 kronor stycket. Det känns skönt att det finns någon statlig verksamhet som inte snålar när det gäller personalen och köper billigaste utländskt skit. Dom där tusen klockorna räcker längre än JAS Gripen.

Dagens citat kommer från en medarbetare till Margaret Thatcher som för tidningen Independent förklarar varför Sarah Palin inte får träffa Järnladyn.

"Det skulle vara förringande för Margaret, Palin är en knäppgök."

Det blev inte tredje gången gillt i går. Men det blev fjärde gången gillt i dag. För att inte riskera att i sedvanlig ordning missa det tåg jag planerat att ta Helsingborg - Åstorp så tog jag ett tåg 30 minuter tidigare Burlöv - Lund för att sedan ha marginal i Helsingborg. Och naturligtvis höll dom tidtabellen i dag! Jag fick alltså tillbringa ungefär 45 minuter i Helsingborg och studera studentfirandet. Jag vägrar nämligen att ta de tågersättande bussar som kör sightseeing i NV Skåne som ersättning för de tåg som ställs in pga banarbetet. Fast istället var tåget försenat när jag åkte ner till Burlöv i morse, så jag kom en halvtimme för sent då istället.