tisdag 7 juni 2011

Back in business

Så har då er arbetslösa bloggare inlett en två månader lång period med arbete. Med promenad till och från järnvägsstationerna, väntetid vid tågbyte och restid så tar det drygt 1 tim 30 minuter varje morgon och varje eftermiddag. Under förutsättningar att tågen är i tid alltså. DSBFirst, som tydligen i dag fått klartecken att fortsätta få köra Øresundstågen en tid lyckade inte hålla tiden i dag i varje fall. Hem var tåget så sent till Helsingborg att jag missade mitt tåg och fick ta nästa tåg 30 minuter senare. Dvs resan tog nästan 2 timmar istället. Nåja, jag ser trots allt fram emot att få jobba lite och hade tänkt att få lite tid att läsa på tåget också. Men då gäller det att det finns sittplatser... Och inte gamla bekanta på tåget så det blir snackat istället för läst. Jag har redan första dagen blivit övertygad om att jag ska styra mitt resande så att det blir så mycket Pågatåg som möjligt och så lite Øresundståg som möjligt. Dessutom blir det bara ett tågbyte då istället för två.

Ko i svensk betesmark
Rapport uppmärksammade i dag hur EU:s bidragsvansinne får katastrofala följder för den svenska mångfalden i naturen. Genom alla absurda jordbruksbidrag lockas Sveriges bönder att anpassa sin verksamhet till bidragen istället för att anpassa verksamheten till vad som är bra för livsmedelsproduktionen och miljön. Det aktuella inslaget handlade om bidragen till betesmark. Men för att få bidrag får det bara finnas ett visst antal träd (och stenar). En typisk svensk betesmark som innehåller träddungar osv och som är så vacker och bra för naturens mångfald ger inga bidrag. Alltså hugger bönder ner träden för att betesmarken ska stämma överens med EU:s stelbenta och absurda bidragsregler. Sverige hade i stort sett avskaffat subventionerna av lantbruket när vi gick med i EU och istället återinförde ett ännu värre bidragssamhälle. Lämna EU åt sitt öde. EU är ett feltänk!

Klyftorna i samhället ökar, det vet vi sedan länge. Det är en utveckling som började så smått redan under Göran Perssons regeringstid. Men det har accelererat sedan Anders och Fredrik tagit över ansvaret. Och ett område där detta blir allt mer tydligt är när det gäller barnfattigdom. De ökade klyftorna har gjort att i dag lever 10% av barnen i vad som kallas relativ fattigdom. Det är dom här barnen som inte kan följa med när det arrangeras aktiviteter för föräldrarna har inte råd. Det är dom här barnen som står utan när de flesta får något. I den gamla skollagen fick skolor och förskolor inte ta ut avgifter för olika arrangemang och aktiviteter. Just eftersom det innebar att vissa barn i gruppen stängdes utanför, och skolan SKA vara gratis. Men i Jan Björklunds nya skollag är regeln mildrad. Är avgiften frivillig så får man lov att ta ut den. Det är dags att peka ut de fattiga igen.

Jag hittade de här nyskrivna små raderna i tidningen ETC, skrivna av Anna Månevik. Jag stjäl utan medgivande under några dagar...

Alla barnen hade sjuårskalas utom Lo,
- hon hade ingenstans att bo.


Alla barnen har hela kängor utom Kent,
- hans mamma är strokepatient.

Inga kommentarer: