fredag 1 april 2011

Önsketänk

Ordföranden i Socialförsäkringsutskottet, moderaten Gunnar Axén, har sammankallat till ett extra sammanträde i utskottet. På mötet ska han lägga fram ett förslag om att omedelbart avskaffa Ättestupan i Sjukförsäkringen. Protester från kyrkan, från läkare, från sjukskrivna och nu senast från hans granne har fått honom att inse att det var ett feltänk. I fortsättningen ska sjuka människor få sjukpenning, rehabiliteringsersättning eller sjukersättning. Att tvinga sjuka till Arbetsförmedlingen bara för att få ner sjuksiffrorna var ett feltänk. I fortsättningen ska arbetet intensifieras för att förbättra arbetsmiljön så att människor inte blir sjuka. Och de som ändå är sjuka ska få ökad hjälp till att få anpassade arbetsuppgifter utan att slängas ut i ovisshet.

Maud Olofsson har i dag i samband med en presskonferens erkänt att Centerns kompromiss med en utbyggnad av kärnkraften var ett stort misstag. Det som hänt i Japan har övertygat Maud Olofsson om att kärnkraften är ett stickspår som vi redan kört alldeles för långt in på. Att acceptera att vi bygger nya kärnkraftverk är en omöjlig linje. Hon vill därför dra sina egna slutsatser av att hon egenhändigt körde över sitt parti och kovände och ställer därför sin plats som ordförande för Centern till förfogande.

Skratt
Jan Björklund medgav vid en utfrågning att den nya gymnasieskolan är ett stort misslyckande. Tanken att skapa ett låglöneproletariat av ungdomar som inte får en chans till Högskoleutbildning var fel. Jan Björklund berättade att han har insett att en allt större andel av de jobb som kommer att skapas i Sverige kommer att kräva en högskoleutbildning. Och han tycker därför att alla som går gymnasieskolan (vilket han tycker alla ska göra) också ska få en behörighet att fortsätta till högskolan.

Vid ett tal inför lokala kristdemokrater i Jönköping meddelade partiledaren Göran Hägglund att han efter mycket funderande insett att det inte går att på ett acceptabelt sätt kombinera religionen och politiskt arbete. Han har nu insett att alla religioner ska hålla sig bort från de parlamentariska församlingarna och hålla sig i sina egna möteslokaler. Kristdemokraterna ska därför byta namn till Demokraterna. Eftersom partiet då bara blir ett fjärde Moderaterna utan någon egen profil har han bestämt att partiet ska läggas ner. Det fyller ingen funktion, och det är ju snart ingen som röstar på oss heller, sade Göran Hägglund.

Göran Persson berättade vid ett möte med pensionärer i Hallonbergen att pensionsöverenskommelsen var ett stort misslyckande. Och när han nu själv närmar sig pensionen så har han insett att det blev fel. Det är inte rätt att pensionärerna ska ta konsekvenserna av att ekonomin går åt skogen. Och att använda pensionspengar för att göra kortsiktiga spekulationer (PPM) är totalt fel. Göran Persson gick i slutet av mötet ner på knän och bad de närvarande pensionärerna om ursäkt.

Fredrik Reinfeldt och Anders Borg satt och fikade och bestämde att dom vet bäst och att andra politiska partier därför inte längre behövs.

Tidningen ETC kan i dag avslöja att det var en hemlig CIA agent som via en mullvad inom socialdemokraternas kristna Broderskapsrörelse som fick Julian Assange fast för sexförbrytelser. Allt för att sedan få honom utvisad till USA.

För att övergå till mindre viktiga saker, så StayFriends har kanske en del roat sig med att hitta gamla klasskamrater via. Jag gick 7-9 på Björnekullaskolan här i Åstorp. Det spännande är att det på StayFriends hemsida dyker upp en bild på en skola och en Googlekarta som visar var Björnekullaskolan ligger. Någonstans i Norge, i Rakkestad nära gränsen mot Sverige vid Strömstad tydligen. Jag har inget minne av att det var så långt att cykla till skolan på den tiden.

Slutligen tittade jag i kväll på TV-dokumentären om den gamla Åstorparen Errol Norstedt. Eleganten från vidderna - Eddie Meduza. Errol bodde under en lång tid i Nyvång utanför Åstorp. Och han var nästan på väg att gå med i SSU i Åstorp medan jag var kassör. Det var väl ungefär då som låten Såssialdemokraterna spelades in!?! Errol var ett musikaliskt geni, men som ofta för genier så spårade det ofta ur. Och spriten tog ju till slut kål på honom. Jag har en hel del av LP-skivorna med Eddie Meduza & Roaring Cadillacs och även några singlar i min skivsamling. Och jag hittade en gång även en LP som Errol i en reaback för en tia. Däremot finns det inga av kassetterna som E Hitler & Luftwaffe. Där gick gränsen. Om ni missade den, så går programmet i repris den 3 och 5 april.

Inga kommentarer: