fredag 22 april 2011

Korkpriset till Danmark

Danmarks flagga
Dagens Korkpris vill jag ge till hela (nästan i varje fall) Danmark. Om den svenska Högerregeringen i allmänhet får stöd av rasisterna i Sverigedemokraterna (i mer än 90% av de omröstningar i Riksdagen som är blockskiljande så röstar SD med Högeralliansen) så har vårt södra grannland en Högerregering som helt och hållet satt sig i knät på rasisterna i Dansk Folkeparti. Den beskyllningen vill jag än så länge inte framföra mot Fredrik Reinfeldts Moderater inklusive röstboskap. Senaste påhittet som vårt danska grannland hittat på för att tillmötesgå rasisterna i Dansk Folkeparti i syfte att förhindra att det danska blodet riskerar att blandas ut med pöbel från andra kulturer är skärpta regler för anhöriginvandring. Numera måste den som får uppehållstillstånd som anhörig kunna danska motsvarande vad en dansk niondeklassare kan av främmande språk. Och om man kommer till Danmark så har man tre månader på sig att lära sig danskan till den nivån. Tre månader är den tid ett turistvisum gäller. Man räknar med att det krävs ungefär 600 timmars intensivundervisning vilket kostar ungefär 50.000 kronor. 600 timmar på 3 månader, det är mer än 40 timmar i veckan. I korthet, de danska rasisterna har skapat regler som gör det i stort sett omöjligt för den som bor i Danmark att få sina anhöriga från andra länder att få tillåtelse att flytta med till Danmark. Det ska till vissa danskars försvar sägas att oppositionen i Danmark har lovat att riva upp de orimliga reglerna. Det finns tillfällen när man önskar att någon placerar en rejäl bomb mitt på Øresundsbron!

Polens flagga
Jag ser att Polen riskerar att få betala tillbaka en dryg miljard Euro till EU. Man har nämligen fått beviljat 1,2 miljarder Euro för investeringar i järnvägsinfrastrukturen. Men använder pengarna för att bygga vägar! Totalt anslår EU under perioden 2007-2013 41 miljarder Euro till vägbyggen och 23 miljarder Euro till järnvägsbyggen. Det är inte bara Sverige som missgynnar den mer effektiva och miljövänliga infrastrukturen för den mer kommersiellt intressanta. För övrigt tycker jag det är en väldig massa pengar som jag tycker respektive land själva ska stå för istället för att pengarna ska ta omvägen vi EU-byråkratin. Det hade kanske kunnat minska de svenska avgifterna till Bryssel. Pengar som vi kunde använt till järnvägsinvesteringer.

Belgiens flagga
För övrigt noterar vi att Belgien nu passerat ett år utan en regering. Man kan fortfarande inte komma överens. Skickliga politiker! Det land som är säte för den europeiska integrationen (EU) klarar alltså inte av att integrera sitt eget land.

Min dotter frågade varför det egentligen heter LÅNGfredag. Men hon köpte inte min förklaring om att det berodde på att det inte kommer någon morgontidning så därför blir det en väldigt lååång dag med abstinens. Men visst är det otidsenligt att kalla en tidning för "Daglig" tidning om den inte kommer alla dagar. Har vi inte vuxit ifrån dumma otidsenliga traditioner om att hoppa över en handfull dagar om året med att publicera dagliga tidningar?

Det kontantlösa samhället som ju banker och makthavare ser som den stora framtiden börjar få konsekvenser. Majblommeförsäljningen sjunker kraftigt. Folk har helt enkelt inte slantar i börsen så att dom kan köpa majblommorna.

Inga kommentarer: