söndag 10 april 2011

Använd bruna bönor mot Sverigedemokraterna

Säg Nej till SD
Jag ser i både bladet och pressen att Sverigedemokraternas Ungdomsförbund hållit demonstration i Göteborg. Och i sedvanlig ordning utvecklades det hela till kravaller eftersom en grupp motdemonstranter är ute efter att bråka. Det är viktigt att idioterna inte får stå oemotsagda med sina sjuka idéer. Men att attackera med våld är bara att göra SDU-glinen till martyrer. Något som är precis vad dom vill. Jag har därför ett litet råd eller tips till nästa gång de omogna glinen ska demonstrera. Man börjar med att träffas några timmar innan och äter en rejäl gemensam lunch baserad på bruna bönor (eller ärtsoppa om man nu inte tycker om bruna bönor). När rasisterna sedan genomför sin demonstration ställer man sig utefter deras demonstrationsväg och vänder mycket demonstrativt ryggen mot dom. Och sedan är det bara att låta naturen ha sin gilla gång så att säga. Bruna bönor kan vara mycket effektiva.

Svenska Freds
NATO-minister Sten Tolgfors något överraskande helikopteraffär till krigsmakten ställer en hel del frågor. Och kritiken mot köpet av 15 Black Hawk helikoptrar för nästan 5 miljarder kronor kommer från många håll. Att vi ska köpa nya helikoptrar beror på att köpet av Helikopter 14 drar ut på tiden - rejält. Dom skulle ursprungligen ha varit levererade 2008. Senaste budet om när dom levereras är 2020! Det ganska självklara kravet från en hel del håll är att detta köpet avbryts när vi nu köper andra helikoptrar istället. Ett annat krav som framförts är att det istället borde ha utretts seriöst om det inte hade varit bättre att modernisera äldre helikoptrar. En tredje berättigad fråga som ställs är föranledd av vad Sten Tolgfors skriver om helikopterköpet. Det står nämligen "Detta ska bland annat möjliggöra en förlängd helikopterinsats i Afghanistan från 2013 och framåt". Men, det finns ju en politisk överenskommelse om att de svenska trupperna ska dras tillbaka 2014? Den svenska krigsinsatsen har redan pågått i mer än 10 år, dvs längre än vad 2:a världskriget pågick. Har Sten Tolgfors redan bestämt sig för att gå ifrån den överenskommelsen utan att ens berätta det? En annan berättigad fråga som ställs handlar om sättet att offentliggöra affären. Inte genom information i Försvarsutskottet. Inte genom en presskonferens från Försvarsdepartementet. Nä, genom en debattartikel i Högerregeringens propagandatidskrift Dagens Nyheter! Dessutom ifrågasätts det om helikoptrarna är lämpliga i svenskt klimat - dom är däremot lämpliga i Afghanistan. Kritiken på många punkter kommer inte bara från oppositionen utan även från försvarspolitiker inom högerns stödpartier som Folkpartiet.

Det var dags för andra helgen med Friluftsfrämjandets tipspromenad Lunken i dag. Det blev alltså en lång promenad upp på Söderåsen igen i dag på förmiddagen. Vi kunde konstatera att de första vitsipporna dykt upp i Kalvahagen och i ravinen vid Kalvahagen. Det är inte så många än så länge, och dom har precis slagit ut. Men det känns underbart att dom är på gång. Vi ska se att det är ganska vitt om en vecka vid nästan promenad. Jag såg mina första tussilago i går när Kimmy och jag var ute och gick. Det känns härligt att konstatera att nu är våren här, och det finns ingen återvändo. Vi hade förresten 8 rätt på de 10 frågorna.

Vi var dessutom på bio i går på kvällen, jag och de båda större arvingarna. I am Number four. Om utomjordingar på flykt på jorden från andra utomjordingar. Men jag blev inte så imponerad. Jag gissar att jag hade nöjt mig med att ge betyget 2 ödlor. Men jag fick inte se filmen färdigt eftersom Angeli inte mådde bra utan vi åkte hem i förväg. Kevin fick berätta slutet i efterhand. Men, jag tror inte att jag rekommenderar ett besök. Titta på något annat istället.

Inga kommentarer: