söndag 6 februari 2011

Det är skillnad på folk och fä

För några dagar sedan berättade jag om de rejäla löneökningarna bland de styrande moderaterna i moderatghettot Österåker. I dag berättar Dagens Nyheter om det spartanska avtackandet av det avgående moderata kommunalrådet Ingela Gardner Sundström, också i Österåker. Den totala kostnaden närmade sig 300.000 kronor! Inte illa pinkat för en ganska liten kommun med knappt 40.000 innevånare. Kan ni tänka er skandalen om sossestyret i Piteå skulle spenderat mer än en kvarts miljon för att festa av ett avgående sossekommunalråd? Sossestyrda Piteå är lite större än moderatstyrda Österåker.

Å andra sidan skriver Helsingborgs Dagblad om ungefär lika stora folkpartistyrda Landskrona där det folkpartistiska kommunalrådet Torkild Strandberg låter den tidigare stadsdirektören Peter Billquist jobba vidare med full lön sedan han sagt upp sig själv för att starta upp en MC-affär. Ja han får alltså fortsatt full lön för att göra ett utredningsuppdrag som inte ens behöver redovisas. Den här typen av anställningsvillkor brukar inte gälla för vanligt folk. Där är det raka vägen till AF som gäller och en A-kassa som motsvarat ungefär 25% av den tidigare lönen - om han nu varit medlem av en A-kassa. Och eftersom han själv sagt upp sig en rejäl karens först. Och om han nu valt att starta eget hade han kanske fått Starta Eget Bidrag - på samma summa (alltså 25% av den gamla lönen på 77.500 i månaden).

De flesta har nu avgått i Egypten. Först efter protesternas inledning var det hela regeringen som fick sparken, och nu senast handlade det om hela partiledningen som fick gå. Men Mubarak han sitter envist kvar. Han har väl inte lyckats få ihop allt han vill ha med sig och hittat sin flygbiljett till Saudiarabien än.

Och sedan lite skvaller. Den Sverigedemokratiska Riksdagsledamoten William Petzäll har tydligen lite problem. Efter att ha massakrerat f.d. tjejens lägenhet hamnade han i fyllecell över natten. Rejält berusad på alkohol och tabletter. Han får väl när huvudvärken släppt skriva en motion om hur vi ska bekämpa invandrarnas familjevåld...

Samernas flagga
Dom säger att det i dag är Samernas Nationaldag. Det närmaste vi svenskar har en ursprungsbefolkning. Jag säger därför i all vänlighet Bures vilket enligt den källa jag har ska betyda Hej på samiska. Jag ser också att samerna faktiskt har åtta årstider, Vinter, Vårvinter, Vår, Vårsommar, Sommar, Höstsommar, Höst och Höstvinter. Jag tänker dock inte försöka skriva det på samiska. Eftersom antalet samer är mycket lågt här nere i Skåne så blir det inte mer om det ämnet. Utan jag avslutar med Báze dearvan vilket enligt min källa ska betyda Adjö.

Efter de svenska djurparkernas något skeptiska inställning till Miljöministerns panikutspel om utplantering av vargungar från de svenska djurparkerna i år så har nu Andreas Carlgren gjort ett nytt panikutspel. Nu ska det istället redan i år planteras ut vargar från Ryssland istället. Experterna är lika skeptiska inför detta utspelet. Andreas panik beror naturligtvis på EU:s reaktioner på den svenska jakten på ett djur som anses hotat av utrotning i Sverige. Sverige är nu anmält till EU-Domstolen för brott mot EU:s lagar. Och jag ser verkligen fram emot att se Andreas Carlgren (centerpartist påstås det) nervöst stå framför skranket och förklara varför det svenska Miljödepartementet lyder den varghatande jaktmaffian så blint.

Och när vi nämner EU så kan jag berätta att jag för ett par dagar sedan återigen av tidningsbudet förärades ett exemplar av tidningen ATL - Lantbrukets Affärstidning. Dom har tittat på hur stor andel av de stora svenska Godsens inkomster som består av bidrag från EU. Av de 50 största Godsaktiebolagen ligger Västra Ryds Lantbruks AB i Kungsängen i topp. Av deras inkomster kommer 39% från EU i form av olika bidrag. Det gläder mig att vårt eget lokala Wrams Gunnarstorps Gods AB ligger långt ner i listan med bara 7% av inkomsterna i form av EU-bidrag. Men vad sammanställningen visar är vilket vansinnigt bidragssamhälle den Europeiska Unionen har utvecklats till. Mängder av verksamheter görs helt bidragsberoende. Det är detta våra skatter i form av avgifter till EU går till.

Jag ser förresten att USA:s förre president George W. Bush inte vågar åka till Schweiz av rädsla för att där arresteras som misstänkt för tortyrbrott. Har han dåligt samvete?

Inga kommentarer: