fredag 4 februari 2011

Biltrafik

Bilolycka
Jag såg den här lilla händelsen när jag var ute och gick en runda med Kimmy på eftermiddagen. Det är relativt vanligt förekommande att lastbilar fastnar under järnvägen till Ängelholm. Här är skyltat flera gånger om maxhöjd 3,8 meter. Här finns tom röda lampor som blinkar när det är för högt. Men det kraschar lite då och då trots detta. Och det har hållit på så sedan jag var en liden påg. Då var det högsta nöje att gå och titta på skamsna lastbilschaufförer. I dag var det dags igen alltså.

Olyckor med bilar inblandade brukar inte få så mycket rubriker. Och faktum är att dom faktiskt minskar i antal trots allt. I allmänhet beror olyckorna på den mänskliga faktorn. I dag läser jag små notiser om fyra olyckor i HD där jag funderar över i vilket fall bilförarens ansvar allra mest beror på bristande tankeförmåga. I Höganäs har en 22-årig tjej dömts för att ha avvikit från olyckan sedan hon i november i uppenbarligen bra fart körde rakt in i en stenmur - så att muren skadades. Men själv skadade hon sig inte så illa eftersom hon stack. Man kan väl misstänka att hon hade något att dölja. I en annan notis läser jag om tidningsbudet som somnade vid ratten och körde av vägen i närheten av Kvidinge. Och sedan har vi 19-åringen uppe kring Sundsvall som av bilfirman fick låna ett rejält krutpaket med alldeles för många hästkrafter för en omogen 19-åring. Det gick på tok ute på motorvägen och bilen försökte uppenbarligen förvandla sig till flygplan, men det höll bara i 26 meter. Bilen blev skrot, så nu kan ingen annan riskera andras liv med den i varje fall. Men, frågan är om inte den värsta korkskallen är mannen som tankade bilen utanför Kristianstad och samtidigt tände en cigarrett! Någon bil har han inte längre, men däremot fick han en hel del glassplitter i kroppen sedan det smällt rejält.

Jag noterar att Lena Nyman har lämnat oss. Jag tror att de flesta av oss förknippar henne med Hasse & Tage och deras filmer och revyer. Min egentligen första kontakt med Lena Nyman var nog filmen Nyfiken Gul som jag såg i London 1968. Vi var ett gäng unga killar som från anslaget på hotellet hade bestämt vilken film vi skulle se och tog tunnelbanan till Picadilly Circus. Men när vi kom dit var det i princip omöjligt att ta sig upp från tunnelbanan. Det visade sig vara premiär på någon storfilm så det projektet lade vi ner. Vår reservfilm kom vi inte in på pga åldersregler. Och till slut hamnade vi på en bio som visade Nyfiken Gul - det var ingen stor upplevelse för unga tonåriga pojkar...

Jag hörde Maud Olofsson på radion i morse. Hon hävdade bland annat att hon lämnat posten som vice statsminister för att bättre hinna med att vara partiledare. Hahaha! Hon sade också att Centern gjorde den bästa valrörelsen av alla partierna. Hahaha! Och sedan hävdade hon att det inte alls är moderaterna som bestämmer i regeringen, utan alla fyra partier måste vara eniga. Hahaha! Det innebär alltså att man var eniga om Ättestupan i Sjukförsäkringen. Hahaha! Hon är kul Maud Olofsson. Jag tror aldrig jag hört en politiker under en intervju ljuga och försöka bortförklara mer på en begränsad tid än under den intervjun. Hahaha! Hon börjar få panik!

Och på tal om den Nya Försäkringskassan så hittade jag följande rader på en f.d. arbetskamrats Facebook (OBS, inte arbetskamrat på Försäkringskassan, utan istället på Soc där hon kommit i kontakt med alla de som slängts ut ur försäkringssystemet):

Den nya Försäkringskassan
- När Gud hade skapat jorden tittade Sankte Per ner på jorden och sa: "I Afrika har dom torka. I Sydamerika har dom översvämningar. I Nordamerika har dom tromber. I Öster har dom jordbävningar. Men SVERIGE slipper ju undan ALLA katastrofer...! DÅ log Gud illmarigt och sa:
" SVERIGE HAR FÖRSÄKRINGSKASSAN !"

Men jag tycker det är elakt mot mina gamla arbetskamrater på Försäkringskassan (dom som fortfarande är kvar). De flesta dumheterna är faktiskt inte personalens fel, det är politikerna och den högsta ledningens fel.

Annars så noterar jag att vår nya Förskingringsminister Peter Norman (moderutt förståss) förskingrat en del Nordeaaktier under natten. Numera är tydligen finska Sampo största ägare av banken istället. Vad jag förstått så har dom tagit lån för att köpa de aktier som slumpats ut för att betala av på våra lån. Att räntan på våra lån är mycket mindre än aktieutdelningen på aktierna har ingen betydelse. Ideologin och principen är viktigare än det praktiska. Uppenbart är att även de flesta finansiella experter håller med mig, det är en DÅLIG affär för svenska folket. Nu väntar vi bara på att Nordea flyttar huvudkontoret till Finland.

Inga kommentarer: