söndag 7 november 2010

SÄPO:s inkompetens

Att svenska myndigheter uppger att dom inte har en aning om det avslöjade amerikanska spionaget på svenskar i Sverige kan bara förklaras på tre sätt. 1/ Justitieminister Beatrice Ask ljuger när hon säger att hon inte hade en aaaning om det. 2/ SÄPO ljuger för politikerna. 3/ SÄPO är totalt inkompetenta som inte har en aaaning om spionaget trots att det pågått i 11 år. SÄPO har varit fullt upptagna med att på amerikanskt uppdrag bevaka muslimer i Sverige och har inte haft tid med annat.

Monarkifri zon
I sedvanlig ordning träder en av kungafjäskets banérförare, Herman Lindqvist, ut till Knugens försvar. Under rubriken "Monarken har rätt till sitt privatliv" verkar han tycka att en Kung får uppföra sig som han vill. Han gör jämförelser med socialdemokratiska politiker som besöker porrklubbar och fackföreningsledare som utnyttjar prostituerade. Skillnaden är att dom oftast tvingas lämna sina uppdrag, men Knugen verkar Herman tycka ska ha rätt att uppföra sig som han vill och fritt missbruka sin ställning. Men Herman Lindqvist har rätt. Knugen har rätt till ett privatliv. Vad han och Silvia gör i sänghalmen har vi andra inte någon rätt att veta. Om dom bråkar om vem som ska diska eller bädda sängen rör inte oss. Om dom är osams om toalettringens varande eller inte är utanför vårt intresse. Men i sedvanlig ordning ska det fjäskas för de blåblodiga. Det ska inte ställas samma krav på dom som på andra. Att kritisera de ouppnåeliga är alltid fel. Jag påminner om Wilhelm Mobergs rader:

"Kring konungen med Guds nåde och hans anförvanter har i alla tider uppblommat en rik flora av servilitet och inställsamhet, kryperi och allsköns fjäsk."

Den nya Försäkringskassan
Låt mig komma med ett par citat om Försäkringskassan och sjukförsäkringen. - "Det går inte att slänga ut folk i öknen utan ersättning. Nu hoppas jag att nye socialförsäkringsministern Ulf Kristersson ser till att lagen ändras och att många svårt sjuka slipper att förnedras."
Och
- "Var fanns de borgerliga partiledarna när Christina Husmark Pehrsson ensam fick försvara det som regeringen bestämt? Samtidigt skulle hon självfallet intagit en annan position till det som hände med en massa människor. Man måste visa empati med människor som lider och har det svårt och inte bara tala om regler och bestämmelser."
Och
- "Det var bra att alliansregeringen satsade på arbetslinjen, men genomförandefasen blev ett inferno. Allt gick för snabbt." Allt detta kommer från en tidigare ordförande i Socialförsäkringsutskottet, moderaten (!) Gullan Lindblad i en intervju i NWT. Synd att hon inte vågade säga detta INNAN valet!

Slutligen ser jag att den israelisk/svenske konstnären Dror Feiler och den svenska riksdagsledamoten Mehmet Kaplan (mp) har rest till Israel med syfte att lämna in en polisanmälan mot den behandling dom utsattes för i samband med Ship to Gaza. Men det verkar inte kunna bli någon polisanmälan. Dom verkar inte ens släppas in i Israel av de israeliska myndigheterna. Så fungerar en sann demokrati...

Inga kommentarer: