lördag 6 november 2010

Har han gjort bort sig nu igen?

Nej tack till Monarki
Är det dags för Knugen att abdikera? Ja, varför inte! När Knugen snart fyller 65 tror jag det är en lämplig tidpunkt att överlåta hela härligheten till Vickan som då har gått i utbildning för jobbet i 33 år, dvs hela sitt liv. Det verkar i varje fall vara klart att det avslöjade festandet med de andra överklasskompisarna stämmer ganska väl med verkligheten. Att Knugen och de andra gubbsen tycker att dom har vissa rättigheter i kraft av pengar, makt och klass verkar stå utom allt tvivel. Om Knugen snurrar runt med andra kvinns är egentligen en fråga mellan honom och Silvia. Och dom har tydligen pratat ut om det hela. Men att han visar sig vara en bortskämd festprisse som tror sig ha vissa rättigheter som inte andra har är ganska avslöjande för den värld han lever i. Och att han tydligen umgåtts i mer eller mindre kriminella kretsar är av säkerhetsskäl ytterst olämpligt. Egentligen är jag inte förvånad. Hela systemet visar på de orimligheter som vi har i samhället där vissa (främst) herrar tror att dom i kraft av arv och pengar har rättigheter som inte andra har. Men, som sagt, det förvånar inte.

IS Skanne
Skanneloppetrapport 2010: Det började inte så bra på morgonen när jag vaknade - det regnade. Att springa motionslopp när det regnar är INTE det man längtar efter. Men det slutade så jag bestämde mig för att trots allt göra en efteranmälan till loppet för mig och Kevin. När Kevin och jag gick upp till Tingvalla för start tittade nästan solen fram. Men det kändes att det i dag hade blivit en aning kallare. Kevin hade starttid 10.37 och själv gav jag mig iväg 10.40. Kevin hade alltså tre minuter försprång. Tråkigt var att regnandet började på nytt ganska exakt när jag skulle starta. Och det höll på under i stort sett hela loppet. Det var alltså blött och ganska tungt att springa. Och allra helst i början var det ganska rejält tungt, men det lättade efter några kilometer. Jag hann ifatt Kevin exakt vid 6 kilometers markeringen och vi hade sedan sällskap i en halv kilometer innan jag lade in en rejäl spurt sista biten, som går i rejäl nedförsbacke. Den officiella sluttiden blev 39.08, och det är jag fullt nöjd med. Hade jag inte tvingats hålla upp i tre veckor under oktober hade det nog blivit lite bättre. Men, 39.08 är faktiskt den bästa tiden jag haft sedan 2003. Och tillhör alltså de bättre tiderna detta årtusende. Placering 97 i motionsklassen på 7,1 km. Kevin hade plats 130 med sina 42.43. Totalt var det 179 som sprang motionsklassen på 7,1 km. Det kan sägas att detta var mitt 23:e Skannelopp medan Kevin gjorde sitt 5:e och därmed fick en medalj. Sven Tycker att 39.08 på 7,1 km sent på hösten i regnväder på en ganska kuperad bana för en 58-årig gubbe är fullt godkänt.

Jag lyssnade på radioprogrammet Konflikt i dag. Dom granskade svenskt bistånd och Biståndsminister Gunilla Karlsson (m) på Utrikesdepartementet och hennes förhållande till SIDA. Och det står helt klart att Gunilla Karlsson ända sedan hon blev minister (och även innan detta) har haft stora aversioner mot SIDA. Hon har under åren inte missat en chans att kritisera SIDA. Och just nu ska personalen på SIDA skäras ner kraftigt (i motsats till de olika departementens byråkrati som växer inflationsartat). Bland annat har Gunilla Karlsson ständigt kritiserat SIDA för dålig internkontroll och redovisning. Nu har det visat sig efter Riksrevisionens granskning att internkontrollen och redovisningen från Utrikesdepartementet själva är mycket sämre än SIDA:s. UD handhar ungefär hälften av det svenska biståndet. Det visar sig också att 35 miljoner kronor av de svenska biståndspengarna används till att betala för svenska ambassader i t.ex. Paris, London, Rom, Madrid osv. En schablonberäknad andel av ambassadernas kostnader redovisas helt enkelt som bistånd. Trots att man på ambassaderna inte har en aning om varför. Men det kan jag berätta. Dels sparar UD på sina pengar, dels ser det ut som om det svenska biståndet är högre än vad det i själva verket är.

Slutligen noterar jag att USA sysslat med mer eller mindre olagligt spionage på svenskar i Sverige. Om jag är förvånad? Nä! USA är störst, bäst och vackrast (tycker dom själva i varje fall). Och det gör att dom anser sig ha rättigheter som inte andra har. Och eftersom dom är just störst, bäst och vackrast så behöver dom inte fråga först. Dom tar för sig!

Inga kommentarer: