onsdag 3 november 2010

Höger om marsch i USA

I USA har det bland annat hållits val till senaten och representanthuset. Ett s.k. mellanvals val. I sedvanlig ordning har valet utvecklats till ett protestval mot sittande president. Dock gick valet inte så bra för högern och Republikanerna som dessa hade hoppats på. Man fick majoritet i Representanthuset, men misslyckades få majoritet i Senaten. I Kalifornien hölls samtidigt en folkomröstning om legaliserande av marijuana för eget bruk. Lyckligtvis sa innevånarna Nej till dumheterna. Och förhoppningsvis kan det bli en vändpunkt i den liberaliseringsvåg som just nu går fram över delar av världen.

Bland annat Aftonbladet blåser på stort om den bok om Knugen (Carl XVI Gustaf - Den motvillige monarken) som ges ut i dagarna. Jag kan naturligtvis inte själv avgöra om det som skrivs i boken är riktigt eller inte. Författarna hävdar dock att dom kontrollerat uppgifterna upp och ner. Och att mycket som inte gått att få bekräftat i tillräcklig omfattning inte heller har kommit med i boken. Hur stor del av boken som verkligen handlar om det som nu diskuteras vet jag inte heller. Jag har ju som de flesta inte läst den än eftersom den inte är utgiven än. Men ett intressant faktum är det fortsatta fjäskandet för Knugahuset som vårt samhälle lider av. En av de tre författarna till boken har med omedelbar verkan fått sparken från Sveriges Radio pga av hennes inblandning i boken. Är det någon ny policy från Sveriges Radio att medarbetare där inte får skriva böcker? Eller det handlar bara om böcker som inte i sedvanlig ordning är fjäskande för Knugahuset? SR:s agerande är en skandal!

"Kring konungen med Guds nåde och hans anförvanter har i alla tider uppblommat en rik flora av servilitet och inställsamhet, kryperi och allsköns fjäsk."

/Wilhelm Moberg

Svenskt Näringsliv representerat av mannen med den väna stämman, Stefan Fölster, och representanter för etablerade organisationer (som Röda Korset) är kritiska till Högeralliansens antydda förslag till avdragsrätt för gåvor till vissa föreningar. Kritiken handlar om att avdraget blir för litet (maximalt 1500 kronor i skattereduktion). Själv har jag fortfarande inte förstått varför andra skattebetalare ska skänka pengar till direktör Ankarkrook eller Volvo för att dom vill döva sitt samvete och skänka pengar till Röda Korset. Direktör Ankarkrook och Volvo får gärna skänka pengar till Röda Korset. Det är enbart positivt. Men, jag kan inte förstå varför pensionerade tant Hulda Larsson och arbetslöse Sven Ohlsson som tack ska skänka av sina skattepengar till direktör Ankarkrook eller Volvo! Vad är det för "filantroper" som inte kan skänka bort pengar utan att skattebetalarna ska stå för en del av notan?

Söderåsen i höstfärger
Mindre smickrande bild av Söderåsen
Jag var ute på en tre timmar lång höstpromenad uppe på Söderåsen med Kimmy i dag på förmiddagen. Och vi njöt av hösten. Det föll visserligen några gånger några regndroppar. Men det var inte värre än att det gick utmärkt om man var rätt klädd. Höstfärgerna vid den här tiden är rent underbara i skogen som kan ses på den vänstra bilden. Men, som ses på den högra bilden så befolkas vårt samhälle även av en grupp människor som innanför pannbenet inte har något annat än virvelvindar. De här 8 nyligen ditslängda sopsäckarna hittade jag utefter skogsvägen. Några hundratalet meter längre bort hade någon hivat en gammal TV-apparat. Jag känner just nu för att återinföra dödsstraffet...

En seriestripp med Rocky har dragits in av Dagens Nyheter eftersom den bedömts som antisemitisk. Vissa hävdar dock att den snarare är "anti antisemitisk". Den intressanta fråga som man kan ställa sig när man ser detta är om detta är en policyförändring från Dagens Nyheters sida. Jag gissar att detta innebär att DN också kommer att stoppa t.ex. publicering av "konstverk" som kategoriseras som islamofobiska. Jag tänker på sådant som Lars Wilks Rondellhundar eller danska Mohammedteckningar. I den nya värld som befolkas av dagens DN-ledning kommer dylik konst att stoppas. Det är skönt att DN:s ledning ändrat ståndpunkt och inte längre försvarar konstens frihet!

Slutligen noterar jag att Polisen erkänt att en av de fyra av palestinskt ursprung som för några dagar sedan under våldsamma former greps misstänkta för terrorism faktiskt var helt oskyldig och greps av misstag. Han skulle bara kallas till förhör som vittne... Alla är nu släppta som jag skrev om redan i måndags.

Inga kommentarer: