söndag 3 oktober 2010

Stockholmare är smartare än lantisar - eller?

Fredrik Reinfeldts lekande gömme på Regeringskansliet börjar nu ge lite resultat. En ny partisekreterare har det blivit sedan Per Schlingmann tydligen inte ville vara med längre. Istället blev det i går stockholmaren Sofia Arkelsten, som kallas för miljöpolitiker. Fast då handlar det förståss om miljöpolitik med moderata förtecken, där det är enligt devisen att miljöpolitik är viktigt, bara det inte går ut över vinstmarginalen. Ännu större skratt skapar utnämningen av en annan stockholmare, Anna Kinberg Batra, till moderaternas gruppledare i Riksdagen. Den här damen, vars yttrande för några år sedan om att: "Stockholmare är smartare än lantisar" tillhör den svenska politiska humorns höjdpunkter. Men så är hon ju också gift med en komiker, David Batra. Hur stor förankring påståendet har kan vi se genom att studera stockholmslagen i fotboll och deras supportrar. Där ser vi de verkliga stockholmska smartisarna! Själv säger jag Hurra för den svenska landsbygden (vilket är allt utanför tullarna enligt de smarta stockholmarna) som försörjer alla er som bor i Stockholm.

Nu väntar vi bara på hur regeringen ska se ut under Fredriks kommande fyra år, eller hur länge det håller. Min gissning över hur konflikten ska lösas mellan segerrusiga moderater som vill att detta ska synas i regeringens sammansättning och oroliga representanter för de små stödpartierna som oroar sig för sina partiers fortsatta existens om moderaterna får fortsätta att kannibalisera på dom, står kvar. Dvs regeringen utökas med ytterligare några ledamöter, som är moderater. Enkelt uttryckt får skattebetalarna betala lösningen på konflikten genom att arbetslösheten i samhället minskas med två.

För övrigt ser jag att Knugen varit ute och kört bil igen. Och i sedvanlig ordning har han gjort klart att de lagar och regler som gäller för pöbeln gäller inte för blåblodiga. Vittnen berättar att det gick undan med den kungliga Ferrarin. Kanske är det så att Tjabo inte bara lider av dyslexi (ordblindhet) utan också av dyskalkyli (sifferblindhet) så att han inte kan se skillnad på de siffror som står på hastighetsskyltarna och de siffror som hastighetsmätaren i bilen visar. Dyslexi och dyskalkyli är handikapp som kan vålla problem för många. Det har ingenting med intelligens att göra och Knugens karriär visar ju att man kan gå långt även om man har olika problem men får professionell hjälp med detta. Däremot kan man ju tycka att de SÄPO-folk (som har till uppgift att trygga Knugens säkerhet) kan tänka på allmänhetens säkerhet också och upplysa Knugen om att även om han har straffimmunitet och alltså inte kan straffas för alla sina upprepade fortkörningar så gäller lagarna även för blåblodiga. Vill han leka rommen av sig får han göra som lill-Tjabo och leka på motorbanorna istället.

Republikanska Föreningen
Den svenska Republikanska Föreningen kan rekommenderas.

Söndag innebar slutligen i sedvanlig ordning Friluftsfrämjandets tipspromenad, Lunken. Tyvärr med stort manfall i familjen. Kevin hade stannat i Glimåkra över helgen och Angeli valde att sitta hemma och plugga. Men vi blev tre i varje fall. Och det var relativt enkla frågor eftersom vi fick ihop full pott, 10 rätt. Några gissningar blev det, men dom gick tydligen hem. Och inte blev det sämre av att förra veckans 9 rätt innebar att ett utlottat tredjepris tillföll eder bloggare. Nu står det ytterligare en burk äppelmos från Björnekulla fruktindustri och även en liten burk underbar vildhallonsylt i skafferiet. Smaskens! Även om det fläktade en hel del under förmiddagen så märks inte detta uppe i skogen så mycket utan det var en riktigt skön höstpromenad. För de som är nyfikna så finns de bilder jag tagit upplagda på Facebook och är tillgängliga för alla.

Inga kommentarer: