söndag 10 oktober 2010

Majorn som satsar på ministerstyre

Jag ser vice statsministern Major Jan "skoltalibanen" Björklund har återinfört ministerstyret i vårt Kungarike. Trots att Skolverket anser annorlunda så lägger sig major skolministern i hur enskilda skolämnen ska läggas upp. - Skolverkets uppfattning är fortfarande att alla de fem stora världsreligionerna ska behandlas lika och därför kör regeringen nu över myndigheten" säger Jan Björklund. Ministerstyre kallar jag det. Det är väl det som är kännetecknande för de kristna värderingar som nu ska dominera religionsundervisningen.

Min gissning av orsaken till detta nyinförda ministerstyre från folkpartiledaren och majoren Jan Björklund är att han försöker ställa in sig hos Sverigedemokraterna. Det är ju inte för inte som det är Folkpartiets broderparti i Danmark, Venstre, som varit ledande i att göra Pia Kjærsgaards Danskt Folkeparti rumsrent i det danska Folketinget. Det är också Jan Björklunds partikollegor i Landskrona som gjort Sverigedemokraterna rumsrena där. Så till den milda grad att man där lockat till sig en del av SD:s väljare.

För några dagar sedan berättade Dagens Nyheter om att flera patienter på Danderyds sjukhus avlidit som en direkt följd av överbeläggning på sjukhuset. Inhyrd personal klarade helt enkelt inte av vården på ett överbelagt sjukhus. I dag hade nyheten nått DN:s ledarsida för en liten kort kommentar. Fast, ingenstans står det skrivit om något politiskt ansvar för platsbrist på sjukhusen och otillräckligt med personal. Någonstans i mitt bakhuvud slår en liten klocka som pinglar något om att Stockholm styrs av ett antal högerpartier och att huvudansvarig för sjukvården heter något med Reinfeldt i efternamn. Förnamnet börjar visst på F och hon ska visst vara gift med en annan Reinfeldt som också har ett förnamn som börjar på F. Jag undrar om det finns något samband mellan tidningens politiska färg, de politiskt ansvarigas namn och politiska färg och det faktum att man inte kräver ett politiskt ansvar och en politisk kommentar. Men man har väl sänkt skatten i varje fall!

Spindelsnät
Söndag innebar i sedvanlig ordning Lunkenpromenad, dvs Friluftsfrämjandets tipspromenad uppe på Söderåsen. I dag präglat av en tät dimma, och i och med det fukt överallt. Det droppar från träden (regnar när Kimmy i sedvanlig ordning ska dra i grenar...). Och all spindelnät framträder mycket tydligare än vad som är vanligt. Man förundras över hur hela träd är täckta med spindelnät. Jag tog en hel del bilder för att föreviga de underbara höstfärgerna och spindelnäten. Den som vill titta är välkommen och kan se alla årets Lunkenbilder på Facebook. Klickar ni på länken så kan även Icke-Facebookmedlemmar se bilderna. Det kan läggas till att vi hade några av frågorna där vi var osäkra på svaret så vi chansade mer eller mindre friskt. Det slutade med att Kevin fick 10 rätt och full pott, medan jag fick 9 och Ingela 8 rätt.

Jag noterar förresten att medan 11.115 personer betalade för att i Malmö se hockeyderbyt i andra divisionen mellan Malmö och Rögle så var bara 9.537 i Stockholm villiga att betala för det kommersiella jippot med en NHL-hockeymatch mellan San Jose Sharks och Columbus Blue Jackets spelad i Stockholm. Hoppet om att idrott är idrott och inte bara jippo har inte helt försvunnit.

Slutligen ser jag att inom EU så tappar fartyg varje år omkring 2.000 containrar i havet. 2.000!?! Undrar om man kan få hittelön om man hittar en? Det förvånar mig att speditionsfirmorna bara köper den förklaringen. Vi kan bara gissa vad som hänt den brevbärare som missade att leverera en del post med förklaringen: - "Jag tappade tyvärr några brev"?

Inga kommentarer: