fredag 29 oktober 2010

De sanna "nya" moderaterna

De nya??? moderaterna
Det är inte alltid det är de stora rubrikerna som är de mest givande nyheterna. Ibland kan man lära sig väldigt mycket av små notiser. I en liten notis i Sydsvenskan kommenterar bland annat moderaten Anja Sonesson i Malmö skrivningar i den rödgröna överenskommelsen i Malmö stad. Texten "alla ska ha tillgång till bostadsmarknaden på lika villkor" tycker moderaten "är direkt smaklös". Så uppenbarligen anser moderaterna att det ska vara tvärtom: "alla ska inte ha tillgång till bostadsmarknaden"! Likaså upprörs tydligen moderaterna av att det ska göras en utvärdering när upphandlade verksamheter löper ut. I moderaternas värld ska naturligtvis inte upphandlad verksamhet utvärderas. Då finns det risk att man kommer på att det inte blev bättre utan kanske till och med sämre. Och att komma på detta är ju direkt skadligt för.. Ja, för vem? De nya Moderaterna har inte förnyat sig alls, dom sitter kvar i gödselstacken. Även folkpartisten Ewa Bertz är orolig över utvärderingen. Den "gör mig rädd" säger folkpartikeln. "Kommunen ska inte syssla med sådant som andra kan göra, det blir bara dyrare" säger hon. Men, om det nu alltid blir billigare och bättre med privatisering till kommersiella vinstgivande företag, vad är du då orolig över att utvärderingen ska visa? Det är trångt i gödselstacken! Fast Centern har ju lämnat allt som har med landsbygden att göra och flyttat till den fashionabla staden, så dom har väl lämnat plats i dyngan.

Dagens Fia handlar om Sofia Arkelstens fastighetsaffärer. Aftonbladet och Expressen kan båda berätta att Sofia och hennes sambo i början av 2000-talet när dom behövde bostad lyckades få en attraktiv sådan i centrala Stockholm utan någon bostadskö, samtidigt som den normala kötiden då var cirka 14 år. Ett intressant faktum är att hyresvärden, Peder Dahlborg, något år senare av Janne Josefsson i TV-programmet Uppdrag Granskning utpekades som Stockholms svartmäklarkung. "Vi betalade inget svart" säger Fia. 2005 bytte Fia och hennes sambo bostad med ett annat par. Dom fick ta över deras hyreskontrakt i centrala Stockholm och själva köpte dom deras bostadsrätt i Stockholms utkant. "Vi fick ingen rabatt på bostadsrätten som kompensation för hyreskontraktet" säger Fia. Men det var tydligen ingen bra bostad, för dom sålde den efter bara några månader och köpte en annan inne i centrala Stockholm igen. Tänk att någon kan vara så ful att man insinuerar att dom först köpte en hyresrätt svart, sen sålde dom den mot att få köpa en bostadsrätt billigt. En bostadsrätt som direkt kunde säljas med rejäl förtjänst så att man kunde köpa en dyrare bostadsrätt. Usch så fult och insinuant att ens vilja antyda något sådant. Så'na affärer gör inte politiker med hög moral!

Skanneloppetuppladdning 2010: Efter 2½ veckas uppehåll i förberedelserna var det i dag dags. Senast jag sprang slog jag mig i bröstet efter en kullerbytta och har sedan dess haft rejält ont ibland. Men det har blivit bättre så i dag kände jag att jag MÅSTE ge mig ut om jag ska kunna springa Skanneloppet nästa lördag. Det är fortfarande inte bra om jag ligger fel eller gör riktigt djupa inandningar. Jag valde en inte allt för lång runda (5,5 km via elljusspåret vid Tingvalla) och tog det också ganska lugnt. Och, det kändes klart bättre i bröstet än jag hade befarat. Uppriktigt sagt så vållade detta inga problem alls. Däremot kändes det naturligtvis att jag hållit upp i 2½ vecka. Tiden 30.40 blev faktiskt lite bättre än jag befarat. Och om inget oförutsett inträffar ska jag väl hinna med ett par rundor till innan Skanneloppet, så jag ska vara någorlunda väl förberedd tills dess.

Från USA rapporteras om en fyraårig flicka som stämts i domstol (med domarens medgivande) för att hon på sin cykel med stödhjul cyklat på en gammal dam så att hon föll och skadade sig. Sätt åt buset!

Och apropå moderaten Sofia "the Shell" Arkelstens koppling till oljebolaget Shell så ser jag att Climate Action Network för några dagar sedan kunde avslöja att en stor del av de ledande s.k. "klimatförnekarna" sponsras av oljebolag som BP och andra stora europeiska utsläppare. Och så ser jag att Calle Str... f'låt Bildt tycker att Sofia Arkelsten gör helt rätt. Bara ta emot mutorna, det gör han alltid. Tänk, att han förvånar mig inte det minsta.

Inga kommentarer: