måndag 3 maj 2010

Spekulation saknas

PPM-systemet ska ändras. Besvikelsen över att en mycket stor andel av svenska folket inte vill leka aktiespekulanter med sina pensionspengar lämnar inte fondbolagen någon ro. Alla vi som kallas "icke-väljare" eller "soffliggare" kan ju inte banker och finansbolag tjäna stora pengar på. Alltså måste systemet ändras så att det ökar sysselsättningen inom finanssektorn. Att en mycket stor andel av de s.k. "icke-väljarna" faktiskt gjort ett medvetet val att inte spekulera mer än nödvändigt på börsen med sina pensionspengar verkar inte ha gått in i dessa trögfattade hjärnor. Alltså ska systemet nu ändras. Premiesparfonden (och Premievalsfonden) ska ändras så att det delas upp i olika fonder beroende på åldern och sedan ska det spekuleras mera friskt med de yngres pengar. VI VILL INTE SPEKULERA MED VÅRA PENSIONSPENGAR! Pengarna ska investeras i långsiktiga investeringar. Bakom dumheterna ligger Förskingringsminister Mats Odell (kd). Gå och dra något gammalt över dig!

Som jag berättat redan innan kunde jag av mitt senaste PPM-besked se att utvecklingen för mina PPM-pengar varit exakt lika god som genomsnittet för de som valt att spekulera med pengarna. Skillnaden är att dom betalar mycket mer i avgifter för att alltså uppnå exakt samma resultat. Känn er lurade!

Springtime
Springtimeuppladdning 2010: Det börjar närma sig loppet på lördag. Enligt planen tänkte jag springa en lite längre runda i dag och sedan en kortare på onsdag. Det fick alltså bli en runda på 10,2 km. Vädret var riktigt skönt. Det har nog varit ganska kallt under natten, närmare 0. Men det har ganska snabbt stigit. Så när jag gav mig ut efter 10-tiden var det skönt. Inte så mycket vind och soligt. Däremot var det ganska tungt att springa. Jag skyller detta på det faktum att Kimmy varit vaken allt för tidigt och därvid också hållit oss andra vakna. Eventuellt kan det ha varit detta som också utlöst att jag känt en lättare känning av migrän under morgonen. Sista kilometrarna gick däremot ganska bra. Tiden 59.25 är närmare 2 minuter sämre än för nästan 14-dagar sedan då jag sprang den här rundan förra gången. Men, jag hade som ses en bra ursäkt att skylla på. På onsdag får det bli en lite kortare runda bara för att inte säcka ihop helt. Och på lördag får det gå som det går. Mycket hänger på väderlek och det faktum att jag ska springa på eftermiddagen i motsats till den uppladdning jag haft genom att springa på förmiddagen. Om det är bättre eller sämre vet jag inte.

Jag har förresten i dag fått besked om att starten för oss 30-årsjubilarer blir klockan 15.32. 2 minuter efter eliten och 3 minuter före den stora klungan. Undrar hur många minuter det tar innan dom är ifatt - 5 minuter? Startnummer 117 har jag tilldelats. Håll tummarna på lördag.

Inga kommentarer: