fredag 21 maj 2010

Proffsfotografen...

Först och främst, som utlovat, en rejäl rapport från den fotomara som jag deltog i den 24 april i Örkelljunga. Jag var ju i Örkelljunga på redovisning av resultatet i går på kvällen. Att jag skulle kunna försvara min seger från förra gången i Örkelljunga hade jag inte med i tankarna. Det finns en redovisning från det resultatet på Sven Tycker den 23 oktober 2008. Däremot hoppades jag på att kanske bli bättre än vad som gällde nästa gång på hösten 2009 i Höganäs då jag kom på 10:e plats av 16 deltagare. Se gärna en redovisning av denna den 16 oktober 2009. Och som jag sade i går, en 7:e plats av de 16 deltagarna är fullt godkänt. Jag fick ihop 24 poäng och fick 4 av bilderna placerade. Så håll till godo och "njut". Jag vill också gratulera Bertil Wennerlund som vann totalt (40 poäng) och Bo Andersson vars bild under mottot Ögon / Öga utsågs till bästa bild av alla.

Prydnad


2:a plats

Prydnad


Barkmönster


2:a plats

Barkmönster


Vatten / Vattenspegling


5:e plats

Vatten / Vattenspegling


Gran


3:e plats

Gran


Skattebetalarnas subventioner av flygtrafiken fortsätter i oförminskad takt. Nu senast ser jag att Region Skåne samt Malmö och Lunds kommun ska bidra med sammanlagt 9 miljoner kronor till Kastrups flygplats i København. Pengar som ska användas för att ÖKA flygandet. Har verkligen inte Lund och Malmö samt Region Skåne någon vettigare användning för 9 miljoner kronor av våra skattepengar?

Den nya Försäkringskassan
Jag såg förresten en notis om att Arbetsmiljöverket krävt att Försäkringskassan i Piteå ska vidta ett antal åtgärder för att förbättra arbetsmiljön för personalen. Arbetsbelastning är på tok för hög och smärtgränsen för personalen är nu nådd. Och det är inte bara där.

Och en skuld har Högerregeringen. Riksrevisionen har nu gått ut och kritiserat Högerregeringen och Socialutförsäkringsminister Cristina "en tredagars släng av utbrändhet" Husmark Pehrsson (m) för att de nya Ättestupareglerna i sjukförsäkringen har införts på tok för snabbt utan att man hunnit utreda konsekvenser tillräckligt och innan Försäkringskassan kunnat anpassa IT-system och personalutbildning. Men Cristina Husmark Pehrsson håller inte med om kritiken. Men hon begriper ju ingenting, det visste vi från tidigare.

Vårjogging 2010: Efter en lite längre paus än vanligt var det dags för veckans andra runda i dag på förmiddagen. En kortare runda enligt planen. Istället tänkte jag försöka hålla ett lite högre tempo. Det var varmt, men inte så soligt, så det blev faktiskt första rundan i år endast iförd T-shirt. Ja, för att undvika missförstånd - jag hade byxor också på. Jag valde min 5,5 km runda via Tingvalla och sedan elljusspåret. Och tyckte att jag lyckades hålla ett ganska högt tempo hela rundan även om det mot slutet kändes i benen att det gått fortare än vanligt. Tiden, 28.20, var en rejäl förbättring från tidigare. Första gången i år under 30 minuter. Jag kände mig faktiskt ganska stolt efteråt!

Till slut så får jag sända ett rejält grattis till Angeli. Hennes klass på Björnekullaskolan (8:4B) under ledning av Bo Wetterlöw var nämligen i går på Tekniska Högskolan i Lund för finalen i Teknikåttan. En tävling i naturvetenskap mellan åttondeklasser i Skåne. Och Angelis klass vann tävlingen. Nu blir det antagligen en resa till Liseberg för prispengarna, 7.500 kronor. Grattis Angeli (och Agnes, Erik och Rasmus). Bra gjort töser och pågar!

Inga kommentarer: