fredag 14 maj 2010

Eurokris som lockar fram skadeglädjen

Euron är ett dödfött projekt
- "Euron är som en nackad kyckling som springer omkring och flaxar med vingarna i flera minuter medan den i själva verket redan är död." Detta är sagt av någon som normalt ligger mycket långt ner på förtroendelistan över intelligenta människor hos er bloggare, nämligen chefen för FX Concepts, världens största hedgefond för spekulation i valutor. Men, även en i mitt sätt att se det, riktigt vidrig slipsnissespekulant kan ju ha rätt någon gång. Och eftersom det är jag som väljer om jag ska tro på honom eller inte så gör jag det nu, alltså tror på honom.

Jag såg förresten att enligt en undersökning gjord i Tyskland så vill 54% av de tillfrågade tyskarna att Tyskland lämnar Euron och återinför sin egen D-mark. Så kan det gå fast haspen är på...

Och här i vårt eget kungarike så fortsätter Major Jan "eurotalibanen" Björklund (fp) att stå fast vid sitt krav på en snabb ny folkomröstning om avskaffande av den svenska kronan under den kommande mandatperioden. Allt i syfte att införa ovan nämnda Euro-valuta. Håhåjaja!

Humla på maskros
Vi tog en trevlig eftermiddagspromenad med Kimmy och njöt av våren. Jag kunde bland annat konstatera att humlorna gillar maskrosor. Uppe på Smedjehusvägen vid Käcksakärr satt det nästan en humla på varenda maskros i vägkanten. Och det var gott om maskrosor. Alltså kunde jag inte låta bli att dokumentera några av dessa. Den här är den som blev bäst "uppförstorad". Tyvärr är min digitalkamera inte den allra bästa för makrofotografering. Dessutom hann jag tyvärr lite senare inte med att få upp den för att plåta vår Röda Glada som patrullerade av området. Tyvärr försvann den bakom några träd snabbare än det tog för mig att få upp kameran. Annars hade det nog kunna bli en riktigt bra bild. Mycket bättre än den jag publicerade den 10 februari i år, tagen ut genom fönstret. Men det kommer fler tillfällen.

Palestinas flagga
Från Palestina rapporteras att israeliska bosättare från sin bil skjutit ihjäl en 14-årig pojke. Övermänniskorna som stulit pojkens föräldrars mark tyckte att mord var ett rimligt straff för stenkastning. Troligtvis kommer mördarna att dömas för någon form av trafikförseelse.


För övrigt väntar jag fortfarande på att någon annan ska ansluta sig till min egenhändigt skapade grupp på Facebook Vi som gillar Kalvahagen. Det ska bli spännande att se hur lång tid det tar innan någon hittar dit?

Inga kommentarer: