tisdag 18 maj 2010

CUF kan ta sig i häcken

Fuck CUF
Som jag redan i lördags berättade så bedriver just nu pajasarna i Talibancentern en kampanj för att försämra anställningstryggheten på arbetsmarknaden, för att sänka ungdomars inkomster och även en kampanj rent allmänt mot Facket. Under kampanjsloganen "Fuck Facket 4-ever" vill man uppenbarligen avskaffa de fackliga organisationerna och ge arbetsgivaren fritt spelrum istället. Av kampanjen framgår inte om vi ska kasta alla intresseorganisationer i återvinningen eller om det bara avser fackliga organisationer för "vanliga jobbare". En intressant fråga är vad Näringsminister Maud "Mauderaten" Olofsson tycker om sina ungdomars synpunkter på anställdas rätt att organisera sig? Personligen tycker jag att CUF kan ta sig själva i häcken! Jag ber om ursäkt för att jag något förvanskat CUF:s kampanjmaterial. Gå med i facket, både för din egen skull och för dina arbetskamraters skull!

Novus har frågat svenskarna om hur dom skulle röstat i dag om det hölls en ny folkomröstning om svensk anslutning till Euron. Resultatet ger Jan "eurotalibanen" Björklund (fp) mardrömmar. 29% skulle röstat Ja medan 60% skulle röstat Nej. För ett år sedan skulle 47% ha röstat Ja. Sedan dess har ju verkligheten hunnit ikapp projektet.

Värdet för Euron i förhållande till dollarn har förresten sjunkit till den lägsta nivån på mer än fyra år.

Lämna Jätten Glufs Glufs åt sitt öde
Och när vi nu är inne på Jätten Glufse Glufs (EU) så läser jag att förslaget om att EU ska ha in medlemsländernas budgetar i förväg för godkännande fått ett ganska positivt mottagande bland EU:s maktelit. Ett modifierat förslag har nu accepterats av Anders Borg (m). EU fortsätter alltså att likt en Jätten Glufse Glufs lägga sig i allt mer av medlemsländernas inre angelägenheter. Inte ens Sveriges kommuner behöver skicka in sina budgetar till Stockholm i förväg för godkännande. Jag tycker det är dags att på allvar föra en kampanj för att lämna hela EU.

Jag ser och hör förresten att Majorn Jan "skoltalibanen" Björklund (fp) nu lagt fram sitt förslag om nytt betygssystem (A-F) och betyg från sexan. Jag hörde honom kommentera det hela med att nu skulle våra skolelever börja bruka allvar i skolan och föräldrarna få veta hur det går. Som förälder vill jag mycket hellre ha en lite längre förklaring till vad som fungerar bra, vad som inte fungerar bra, vad som kan göras bättre osv, än bara en bokstav. Ett betyg är en mycket orättvis och individuell ögonblicksbild som inte har något värde en kort tid därefter. Men bokstaven är för alltid insatt och går inte att radera ut. Betyg är ett gissel som gör mer skada än nytta. En bokstav säger alldeles för lite! Jag ger Jan Björklund ett F - underkänt.

Inför en monarkifri zon i Sverige
Vidare ser jag att det är lite diskussion om hur Vickan och Daniels bröllop ska gå till. Tydligen har Vickan tittat på alldeles för många Hollywoodfilmer och vill att pappa knugen, helt enligt amerikansk tradition, ska föra sin dotter till altaret och där överlämna henne till den nya karln som ska ta hand om henne. Jag som trodde att ett av de stora argumenten som finns för monarkin är just det faktum att det är en samlande kraft för svenska traditioner. Och så ska dom istället avskaffa den svenska traditionen (och Svenska kyrkans kyrkoordning) för att införa något kvinnoförnedrande Hollywoodbjäfs. En vuxen dotter är inte någon ägodel som pappa ska överlämna till nå'n annan karl i samband med bröllopet. Inför republik!

Datorer måste vara den företeelse i samhället som provocerar fram flest svordomar. Finns det något vi har i våra hushåll som vi hade accepterat lika mycket krångel med som just datorer? Hade du accepterat att tvingas starta om spisen lite då och då eftersom den slutat fungera? Själv svor jag två gånger under gårdagskvällen. Först skulle jag installera ett nytt säkerhetsprogram på dottern Angelis ganska nya laptop. Provperioden på det program som levererades med datorn tar slut i dagarna. Och det program som ingår i mitt bredband hade jag bestämt för mig att det stod att det gällde för tre datorer. Efter lite sökande hade jag fått fram installationsfil och registreringsnyckel. Bara för att när jag var klar mötas av beskedet att programmet finns redan installerat på en annan dator, och det slutar därför att fungera där... Så mycket för tre datorer! När jag sedan startar upp denna dator får jag beskedet att registreringsnyckeln för Windowsinstallationen är fel. Och när datorn är igång står det på skärmen att Windows inte är en äkta version. Vilket det alltså är, men Bill Gates försöker väl dra en lans så att jag betalar en gång till. Hur som helst så har jag i dag på förmiddagen lyckats lösa problemet. Men som sagt, finns det något i vårt hushåll som vi accepterar så mycket "klabb" med som just datorn? Hade det varit samma bekymmer med TV:n, spisen, mikron, mobilen, rakapparaten eller vad vi nu kan komma på, så hade skiten åkt ut genom fönstret illa kvickt. Men datorer, dom ska klabba lite då och då. Varför accepterar vi det?

Slutligen noterar jag att söndagens undring om hur lång tid det skulle ta innan min Facebookgrupp Vi som gillar Kalvahagen skulle få sin första medlem utanför familjen fick ett snabbt svar. Välkommen Mona! Det finns plats för fler.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hmmmm. Riktigt så enkelt är det inte. Detta är inte Hollywoods fel. En man av folket kan inte enligt dom regler som finns föra en kronprinsessa till altaret. När dom väl är gifta och Daniel är prins så får han föra henne ut ur kyrkan. :-D

CeciliaT

Sven Tycker sa...

TRAMS!

Anonym sa...

Javisst, det kan man tycka och det tycker jag med. Men enligt Ribbing så är reglerna så. Hade Victoria varit "vanlig" prinsessa så hade det gått an. Men vem bryr sig egentligen. Jag tycker att det finns viktigare saker att engagera sig i när det gäller jämlikhet/jämställdhet än vem som för Vickan till altaret. Själv tror jag och hoppas att Monarkin snart blir ett minne blott.
CeciliaT

Sven Tycker sa...

Jag ger inte så mycket för vad Magdalena Ribbing säger. Det kan knappast finnas några "regler" för något som aldrig hänt tidigare och som när "reglerna skrevs" inte var ett alternativ som var att förvänta.

Jag vidhåller att det är "Hollowoodbjäfs" som är inspirerat av för mycket tittande på romantiska komedier producerade i Hollywood.

Och jag håller med dig, det finns viktigare saker att engagera sig i. Det är därför det inte är huvudämne. Men jag kan ju inte missa en chans och göra mig rolig över monarkitramset....