lördag 15 maj 2010

Fähundar här och fähundar där?

Finlands flagga
Jag ser att Finlands tidigare statsminister Paavo Lipponen i en intervju i finska Hufvudstadsbladet riktar skarp kritik mot Göran Persson för att han inte var tillräckligt entusiastisk inför Euron i samband med den svenska folkomröstningen. Detta ska ha gjort att svenska folket sade Nej tack. - "Politiskt kan jag inte uppskatta Sveriges fäaktiga beteende" säger Paavo Lipponen. Om vi har en omröstning om vem som är ett fä, så röstar jag på Paavo, inte på Göran. Tack Göran!

Islands flagga
I september 2004 fyllde eder bloggare 52 år. Ja, det har egentligen ingen betydelse, men det var en lämplig inledning för att berätta att samtidigt besökte vår monark med medföljande drottning vår Nordiska kollega Island. Och då var fortfarande det isländska bankundret något positivt. För att hedra detta tilldelades ett antal högdjur inom isländsk bankvärld den svenska förtjänstorden Nordstjärneorden, för sina framstående förtjänster. Ordens devis lyder "Nescit Occasum" vilket översatt från latinet blir "Den vet inte av någon nedgång". Vilket ju onekligen är ganska komiskt. Det har ju liksom gått utför ordentlig för bedragarna - trots Nordstjärneordnar! Kaupthings dåvarande ordförande Sigurður Einarsson är nu efterlyst av Interpol och gömmer sig i London. VD:n Hreiðar Már Sigurðsson sitter redan häktad och riskerar 8 års fängelse. Undrar om det är möjligt att ta tillbaka halsbanden? Hur som helst får i sedvanlig ordning det isländska folket städa upp sedan bedragarna dragit vidare med sina pengar.

Danmarks flagga
Och för att fortsätta på våra nordiska grannar så ser jag att den danska frammarschen i hockey-VM fortsätter. Det är kanske dags att sluta skratta åt dansk ishockey. I varje fall inte skratta mer åt dansk sådan än hockey i allmänhet.

Greklands flagga
Skulden för de grekiska problemen läggs i sedvanlig ordning på bortskämda greker som inte velat jobba. Skräckexempel på hur grekerna går i pension vid 40 har ju poppat upp hela tiden när kommentatorerna som sitter säkert i sina skinnfåtöljer ska lägga skulden på något. Därför kan det ju vara intressant att jämföra pensionsåldern. Den genomsnittliga effektiva pensionsåldern enligt OECD är i Grekland 62,4 för män och 60,9 för kvinnor. I Tyskland är den 62,1 för män och 61,0 för kvinnor. I Frankrike 58,7 för män och 59,5 för kvinnor. Nyligen gick Vattenfalls VD här i Sverige i pension - han är 60! - "Svenska skattebetalare och andra skattebetalare ska inte behöva betala för att greker väljer att gå i pension vid 40-årsåldern" sade vår statsminister Fredrik Reinfeldt som också fastnat för myterna. Om det är några som borde betala i Grekland är det den rika och mer välmående överklassen som genom trixande, fifflande och ljugande inte betalar sina skatter. Men istället är det den vanliga greken som får betala genom sänkta löner och höjda skatter. Det är DÄRFÖR grekerna protesterar.

Och på tal om att betala skatter - eller ska vi kanske säga inte betala skatter. Ett antal stora artister ligger risigt till sedan det visat sig att dom jobbat svart en hel del. Själva hävdar dom att dom jobbat gratis... Det handlar om artister som Lotta Engberg, Martin Stenmarck, Lill-Babs, Sara Löfgren, Magnus Carlsson osv. Beloppen rör sig om allt från nästan 1,4 miljoner till bara några tiotusen kronor. Jag hoppas att dom åker dit så det ryker om det ifall dom är skyldiga. Det är dig och mig dom lurar på pengar.

Jag såg att CUF (Talibancentern) är på turné - iförda gröna cirkusnäsor. Att CUF ofta uppför sig som rena pajasar är ingen nyhet. Men att dom till och med klär ut sig till pajasar...

Inga kommentarer: