torsdag 13 maj 2010

De demokratiska spelreglerna måste gälla även konstnärer

Apropå den s.k. konstnären Lars Vilks och hans publicitetshunger så ser jag att han, apropå händelserna i Uppsala härom dagen, sagt att - "De demokratiska spelreglerna måste gälla även muslimer." Och det kan jag inte ha några synpunkter på. Det är helt självklart. Men jag har ett annat citat som JAG också instämmer i - men jag undrar om Lars Vilks instämmer i det: - "De demokratiska spelreglerna måste gälla även konstnärer." Om Lars Vilks är en uppenbar islamofob är jag själv konstnärsofob! De muslimer som reagerar så här på Lars Vilks medvetna provokationer gör precis som Lars Vilks vill i sin egen publicitetshunger. Det bästa sättet att bestraffa Lars Vilks är att totalt ignorera honom, då blir han nämligen besviken. Alltså borde jag inte ens ha skrivit detta eftersom det säkert också gläder honom. I hans värld är all publicitet precis vad han vill.Apropå den s.k. konstnären Lars Vilks och hans publicitetshunger så ser jag att han, apropå händelserna i Uppsala härom dagen, sagt att - "De demokratiska spelreglerna måste gälla även muslimer." Och det kan jag inte ha några synpunkter på. Det är helt självklart. Men jag har ett annat citat som JAG också instämmer i - men jag undrar om Lars Vilks instämmer i det: - "De demokratiska spelreglerna måste gälla även konstnärer." Om Lars Vilks är en uppenbar islamofob är jag själv konstnärsofob! De muslimer som reagerar så här på Lars Vilks medvetna provokationer gör precis som Lars Vilks vill i sin egen publicitetshunger. Det bästa sättet att bestraffa Lars Vilks är att totalt ignorera honom, då blir han nämligen besviken. Alltså borde jag inte ens ha skrivit detta eftersom det säkert också gläder honom. I hans värld är all publicitet precis vad han vill.

Vårjogging 2010: Det var tur att jag bestämt mig för att minska ner intensiteten i joggingen lite. Annars skulle det ju varit dags för en runda i går, och då regnade det ju hela tiden. Jag behöver alltså inte skylla uppehållet på regnet utan kunde bara konstatera att det var bestämt sedan tidigare. Och nu är regnandet över för den här gången, i dag verkar det bli uppehåll hela dagen även om det inte är så mycket med solskenet. Däremot tänkte jag fortsätta med att ta varannan runda en lång sådan och varannan en kort. Alltså var det dags för den korta i dag. Jag valde rundan via Björnås på 6 km. Jag kände från början att jag kunde hålla ett ganska högt tempo, och tiden 32.15 är faktiskt en minut bättre än förra gången, som visade sig vara nästan en månad sedan. Jag hade dock förberett ursäkter om tiden inte hade blivit så bra. Lite lätt ont i ett knä har jag haft, allra helst när jag går uppför trappor. För att inte prata om en liten sten i vänster sko som irriterade framme vid tårna...

Hockey-VM pågår hävdas det. Mitt hockeyintresse är mycket lågt. En sport som mer verkar vara en form av gladiatorspel än idrott är något som jag avfärdar ganska snabbt. Jag har dock noterat att överraskningarna är stora. Att Danmark redan är klara för avancemang är ju ett spännande faktum. Och även Norge har ju stått för sensationer. I Sportbladet ser jag att de svenska hockeyproffsen från andra sidan Atlanten i stort sett enigt bojkottar Tre kronor. Det är bara att konstatera att dessa överbetalda och bortskämda spolingar anser sig vara något förmer än andra.

Ingela ringde under eftermiddagen när hon var ute och gick en promenad med Kimmy medan jag själv slet med ogräs i trädgården. Något hade hänt i Makadamen eftersom ambulans och brandkår ryckt ut dit. Nu visade det sig när jag tittar på Helsingborgs Dagblad att det handlade om en hund som trillat ner en bit över kanten och fick räddas av räddningstjänsten. Och det ger mig anledning att kommentera alla hundägare som inte har vett att ha sina hundar kopplade. "Han är så snäll." "Han lyder alltid mig." "Du behöver inte vara rädd." Jag är inte hundrädd. Jag personligen bryr mig inte. Hundar får gärna hälsa på mig. MEN, det finns de som är rädda för hundar. I stort sett ingen har 100% koll på sin hund om den plötsligt får se en spännande kanin fem meter bort. Håll era förb... hundar kopplade!

I dag är det Folknykterhetens dag. I gårdagens Svenska Dagbladet läste jag en artikel som berättade att svenskarnas alkoholkonsumtion kostar samhället mellan 20 - 150 miljarder kronor på ett år. Och den största kostnaden är inte missbrukares konsumtion, utan alla ni som kallar er måttlighetsbrukare men som i själva verket konsumerar för mycket. Vi lever tyvärr i ett samhälle där alkoholkonsumtion omges av ett romantiskt skimmer. Vintester anses fint. Varje tidningen med självaktning kommer med sina vintips. Tips på ölsorter hör till. Varje gång någon vetenskaplig undersökning visat att en liten alkoholkonsumtion är nyttig får detta stora rubriker. Hurra, hurra tänker alla. det är nyttigt att dricka vin. Vad man inte läser är att mängden är mycket liten för att det skall vara nyttigt. Normalkonsumtionen är onyttig. Och den dolda "lite mer än normalkonsumtionen" är mycket stor. Alltså, ta bort det romantiska skimret runt alkoholen. De enda som tjänar på detta är spritproducenter och distributörer. Dessutom är det ju inte gott, om man inte tvingar sig till att lära sig tycka om smaken.

Slutligen kan jag berätta att jag tränat på att utnyttja Facebook lite bättre. Jag har precis skapat en grupp som heter "Vi som gillar Kalvahagen". Förhoppningsvis är det fritt fram för andra att gå med i gruppen och att lägga upp nya trevliga foton från Kalvahagen. Vi får se hur det fungerar. Jag begriper knappt själv hur det fungerar - än.

Inga kommentarer: