söndag 1 november 2009

Proportioner tack!

Aftonbladet hade i dag en skrämselartikel om att nu hade i hela världen 700 personer dött på en vecka i svininfluensan. Och det är naturligtvis alarmerande och kan kanske få er bloggare att trots allt gå och ta en spruta när det är dags för mig - om inte flunsan gått över tills dess? Men, 700 döda på en vecka? Hur många dog under den veckan i trafiken? Hur många dog den veckan pga alkoholens härjningar? Och den verkligt stora frågan, hur många dog av svält eller undernäring under den veckan? Kanske är det dags för WHO och alla oss andra att fundera över prioriteringarna?

Den här bloggen finns att läsa i nästan exakt identiska versioner på tre ställen. Dels på swl.nu, som är den ursprungliga versionen. Och också den helt kompletta versionen med alla tyckerier samlade sedan det hela började våren 1997. Men som sagt, det hela finns på två andra ställen ytterligare. På Aftonbladets bloggsajt och här på Blogger. På orginalbloggen på swl.nu finns ingen möjlighet att lämna kommentarer, men det går att mejla mig. Men både på Aftonbladet och här på Blogger finns kommentarsmöjligheten. Flest läsare finns på Aftonbladet. Och både på swl.nu och Blogger kan jag följa hur besökare hittar bloggen. T.ex. om dom kommer via en sökmotor. Och ett intressant faktum är att många besökare (ofta flera varje dag) hit till Bloggerbloggen kommer efter att på Google ha sökt på "Carola Häggkvist naken"! Jag har ALDRIG visat någon bild på en naken Carola så det finns många besvikna snuskhumrar runt om i vårt avlånga land. Och eftersom jag nu nämner det på nytt så antar jag att jag stiger ännu lite högre upp på rankingen hos Google på sökordet "Carola Häggkvist naken"! Finns det verkligen fortfarande folk som vill se henne det skicket förresten?

Det finns i dag många anledningar att kritisera den israeliska politiken. Och detta gör jag regelbundet här på Sven Tycker. Tyvärr har man från officiellt israeliskt håll ofta allt för lätt att avfärda kritiken som "antisemitism". Detta gör att jag när jag skriver kritiskt ofta försöker att helt undvika ord som jude eller sionism. Det finns en livaktig antisemitism runt om i världen. Även i Sverige. Denna förföljelse av judar är mycket gammal, den uppfanns inte av nazismen. Det utnyttjades bara av nassarna. Och den finns som sagt fortfarande kvar. På radion hör jag att Mohammed Omar nu har för avsikt att starta ett politiskt parti här i Sverige med antisemitism som grund. Detta är något som finns på många andra håll i Europa redan. Och det är naturligtvis helt oacceptabelt. Lika lite som vi kan döma judar som grupp för vad Israel som stat gör så kan vi döma muslimer som grupp för vad vissa muslimska grupper gör. Det är alltså mycket viktigt att ta avstånd från knäppskallar, oberoende av var dom står.

Aftonbladet publicerade i går på nätet en lista över de med största skulden hos Kronofogden. Och den här typen av listor är jättespännande att gotta sig i. Är jag själv med? Finns där någon jag känner? Men, lyckligtvis fanns jag inte på listan. Jag försökte titta på de mindre kommunerna här i Nordvästskåne. Men det fanns ingen åstorpare, ingen bjuvsing, ingen perstorpare, ingen örkelljungabo men en klippanbo. Och sedan hela 5 båstadsbor! Jag som trodde att det var rika dom var där uppe i ghettot på Hallandsås? Men sanningen att säga så är nog förklaringen att det krävs ganska höga inkomster för att lyckas komma upp i 4-5 miljoner i skulder eller ännu mer. Att läsa hela listorna kostar lite pengar...

Den vackra skånska flaggan
Skånska ord: Dagens ord får bli Trokle. Något som ju faktiskt är i hetluften just nu. Trokle är det skånska ordet för schal. Ska det vara tillåtet att ha trokle på huvudet i skolan? På jobbet?

Jag läser förresten i Aftonbladet att det är tjejerna som dominerar bloggandet. De sju största bloggarna i Sverige skrivs alla av tjejer, åtta av de tio största. Tyvärr går listan i bladet bara ner till plats 10. Tyvärr fortsätter inte listan ner till plats 124.639 där vi återfinner Sven Tycker (eller kanske plats 218.692 eller...)

Inga kommentarer: