lördag 7 november 2009

Om att kasta skattemiljarder till svin

Aftonbladet har granskat geschäftet med jobbcoacher som Arbetsförmedlingen blivit tvingade på. Jag fick också ett erbjudande när jag blev arbetslös men bestämde mig för att tills vidare tacka nej. Och detta verkar vara ett korrekt beslut. Alla dessa miljarder som slängs ut till mer eller mindre seriösa privata entreprenörer är bara ännu ett led i Högeralliansens privatiseringsiver. Det hade varit mycket bättre att ge resurserna direkt till Arbetsförmedlingen så att dom hade haft mer resurser att jobba aktivt.

Om gårdagens skratt kom när jag första gången läste historien om Stockholmaren, Skåningen och Koddasparken (se gårdagens Sven Tycker) så fick jag dagens skratt när jag läste moderaten Johnny Munkhammars debattartikel om Michael Moores film Capitalism: A love story, med rubriken Vi borde älska kapitalismen. Johnny Munkhammar är fostrad i Näringslivets skyddade verkstad på Timbro. Johnny Munkhammar jobbar nu på att bli nyliberalernas favorit inom moderaterna och hoppas på en Riksdagsplats efter nästa val. Men har man den historieuppfattningen att. "För 30 år sedan var Sverige ett otroligt sunkigt land" så ska man kanske inte förvänta sig allt för stor realism i åsikterna. Men Johnny var ju bara 5 år då så vi kan kanske förlåta honom.

Afghanistans flagga
Från Afghanistan rapporteras att 8 afghanska soldater dödats - i ett NATO-anfall. Vidare berättas att två amerikanska elitsoldater ska ha drunknat när dom försökte rädda sin utrustning som trillat i en flod. 25 amerikanska soldater som skickades ut för att leta efter de två skadades när amerikanskt flyg bombade gruppen. Vad vill jag säga med detta? Jo, krig är en grym verksamhet som inte är värdig en civiliserad värld. Och den militära insatsen ska inte göras förrän precis alla andra metoder har misslyckats. Det ska då alltså påpekas att det civila biståndet till Afghanistan bara är en bråkdel av kostnaden för de militära operationerna. Det hade kanske varit mycket effektivare att öka de civila insatserna och dra ner på militären.

Skanneloppetrapport 2009: Jag vet inte om jag kände av så stort stöd av bloggläsare som höll tummarna under loppet. Men, trots att inga familjemedlemmar fanns på plats, så hördes det ett antal "Heja Sven" när jag spurtade i mål. Ett starkt kvinnligt överskott tolkar jag som jag vill... Hur som helst så var det ganska ideala omständigheter kring dagens lopp. Att arrangera ett motionslopp i början av november månad är alltid en chansning. Men Skanneloppet här i Åstorp är för många en avslutning på säsongen. I dag var det riktigt härligt höstväder. Till stor del solsken, klar luft, inget regn och ingen speciell blåst. Dvs man kunde inte skylla på vädret om det inte gick bra. Min målsättning om 40 minuter kändes efter 4-5 kilometer kanske möjlig, efter 6 kilometer kände jag dock att det var lite för optimistiskt. Men genom en stark spurt sista kilometern (som i huvudsak går i nedförsbacke) så spurtade jag faktiskt in på 39.30 vilket innebar plats 96 av 176 i den korta motionsklassen (7,1 km). I sedvanlig ordning hade jag dock ingen tur i utlottningen av vinster. 361, 363 och 365 vann alla priser, men inte 364. Grymt orättvist, men jag har vant mig. Jag fick ett tröstpris i varje fall, en liten förpackning tandpetare! Tack för det stöd jag trots allt fick!

Den vackra skånska flaggan
Skånska ord: Dagens ord får bli Pågasnöre som alltså är ett uttryck för pojke, men med en lätt negativ klang. Använd t.ex. i meningen "Skau du hau po flabben pågasnöre", ska du ha stryk ungjävel.

En pågasnöre som borde ha på flabben är miljardären Hugo Stenbeck, äldste son till Jan Stenbeck. Hugo är amerikansk medborgare och bor i New York, men det hindrade inte att han på kort tid hunnit bråka med flera krogvakter kring Stureplan i Stockholm, rejält berusad. Det var "fitta", "niggers", "blackheads" och påpekanden att dom inte var välkomna i hans land (om det nu gällde Sverige eller USA framgår inte) och hot med serbiska maffian som han skulle ha goda kontakter med. Han hotade också att utnyttja sina kontakter genom att få telefon och el avstängt. Efter tillnyktring har han nu dömts till 30.000 i dagsböter. Men det skiter han väl i, det är bara en piss i Atlanten för honom. Många miljarder i förmögenhet innebär inte automatiskt att man har något innanför pannbenet.

Inga kommentarer: