torsdag 12 november 2009

Vattenfall på sne

Vattenfalls VD Lars G Josefsson sitter nog ganska löst för tillfället. I ett försök att bättra på sin ställning har han skrivit en debattartikel i Dagens Nyheter som nog kan ses som ett försök att göra en pudel. Men kritiken är kraftig från de flesta håll, främst facken och oppositionen. Men t.o.m. Maud Olofsson har uttryckt sig på ett sätt som kan tolkas som att hennes förtroende är på upphällningen. Bara det faktum att tanken funnits att sälja det svenska kraftnätet för att investera pengarna i brittisk kärnkraft visar att Vattenfalls ledning inte har en aning om vad företagets uppgift är. Det senaste avslöjandet att Vattenfall pantsatt hela företaget för att betala kostnaderna vid en eventuell kärnkraftsolycka i Tyskland visar egentligen bara kärnkraftens absurditeter. I Sverige är kärnkraften subventionerad av de svenska skattebetalarna eftersom kärnkraftbolagen bara ansvarar för en liten del av kostnaderna vid en eventuell olycka. En kärnkraftskatastrof innebär ju ofantliga kostnader. Vid ett nybygge av kärnkraftverk i Sverige är avsikten att skattebetalarna inte ska subventionera dessa kostnader. Den som vill investera i nybyggen får teckna försäkringar och pantsätta företaget. Jag gissar att Lars G Josefsson inte har så många dagar kvar av sitt välbetalda VD-jobb. Men han får nog snart ett nytt lika välbetalt arbete, långt innan det väl tilltagna avgångsvederlaget tagit slut. Han slipper leva på A-kassa 680 kronor om dagen, fem dagar i veckan och betala straffskatt för detta.

Flera svenskar skadades allvarligt i Afghanistan. Två av dom mycket allvarligt. En afghansk tolk dog samtidigt. Det är verkligen dags att diskutera hur länge Sverige ska delta i USA:s ockupationsarmé i Afghanistan. Sverige SKA hjälpa till med civil uppbyggnad och humanitär hjälp. Men, vi ska INTE vara en del av en amerikansk ockupationsarmé.

Den vackra skånska flaggan
Skånska ord: Dagens ord Snued är något som Vellinges kommunalråd Lars-Ingvar Ljungman inte var i sina slutsatser om att 30 ungdomar som inte är vita arier blir en katastrof för Vellinge. Senfärdig betyder det.

Slutligen måste jag väl ägna några rader åt det stora samtalsämnet. Högerghettot Vellinges rasistiska innevånare. Det är förundransvärt att välutbildade svenskar har en så inskränkt syn på omvärden. Helt plötsligt är alla "dom där andra" brottslingar och kriminella. I motsats till vi ärliga svenskar. Visst finns det i flyktinggruppen oärliga människor, kriminella med onda avsikter. Det finns i alla grupper. Av alla Vellinges miljonärer är jag fullt övertygad om att det finns skattefifflare, blufföretagare och andra kriminella. Hur vågar du släppa in dom i idyllen Lars-Ingvar?

Välkommen till Vellinge - gäller vissa utvalda


Ett litet urval av artiklar i ämnet:

Aftonbladet

Skånska Dagbladet

Sydsvenskan

Aftonbladet

Expressen

Kvällspesten

Svenska Dagbladet


Som exempel på hur det fungerar i moderatghettot i Vellinge så kan jag berätta om Kristdemokraten Anders Alkewall som var kommunpolitiker i Vellinge. Han föreslog förra året att Vellinge skulle utreda möjligheten att ta emot 2-3 ensamkommande flyktingbarn. Reaktionen blev att han fick sina bilar saboterade och förstörda, det gjordes beställningar i hans namn som levererades till honom och hans e-post fylldes av hot och trakasserier. - "I stater där det är ordning och reda gör man sig av med sådana som dig" kunde det stå. Till slut tvingades Anders Alkewall i omtanke om sin familj att helt lämna politiken. Läs gärna på Sven Tycker den 1 december 2008.

Inga kommentarer: