lördag 14 november 2009

Vita vackra Vellinge

Gunnar Bergdahl skriver i dagens Helsingborgs Dagblad om VVV - Vita Vackra Vellinge. Hämtat från ett stort plakat som Vellingestudenter skrivit på sin bil när dom tog "studenten" i våras. Det gäller att lära de små ynglen från början att dom är bäst och vackrast. Dom måste inse från allra första början att det är skillnad på folk och folk. Men det ska erkännas. Många Vellingebor har anmält intresse för att ställa upp på ett eller annat sätt, för att markera att inte alla Vellingebor ställer upp för den egoism som blivit det allmänna intrycket av moderatghettot Vellinge.

Välkommen till Vellinge - gäller vissa utvalda


Jag känner mig riktigt kulturell i dag. Jag tog Kevin och Angeli med mig och promenerade ut till Galleri Hultman som hade vernissage i dag med Hans Lindströms underbara teckningar. Han är min verkliga favorit när det gäller satiriska skämtteckningar och jag kunde verkligen inte missa chansen när han ställde ut här i Åstorp. Men det är värt ett besök även för Catarina Hultmans egen keramik. Och det blev en trevlig promenad ut via Olsbovägen där jag lekte en hel del när jag var en liten påg, och sedan hem via Gamla Riksettan och Grytevad.

Jag känner mig riktigt nöjd med att ha haft tillräcklig karaktär till att ägna ungefär en timme åt höstgrävning i trädgården. En helt ny spade och dessutom helt idealisk konsistens på jorden gjorde att det gick riktigt bra att gräva. Vi får se om jag lyckas ta resten av det stycket i morgon.

Joggingrapport: Jomenvisst har jag varit duktig och faktiskt gett mig ut på en joggingrunda TROTS att sista loppet för året är avklarat och det är helt tomt till vårens första lopp nästa år. Jo, jag vet att det låter ambitiöst, men det är alltså just dessa två lopp jag springer. Springtime i Helsingborg tidigt på våren och Skanneloppet här hemma i Åstorp sent på hösten. Vi får se om jag kan ha tillräcklig karaktär för att hålla igång även över vintern. Med reservation för om det bli halt, då springer jag INTE. Hur som helst, så gav jag mig alltså ut på en runda sent på eftermiddagen. Förmiddagens promenad, promenaden efter lunch ut till Galleri Hultman och sedan grävande i trädgården hade satt lite spår i benen så jag valde faktiskt att ta en lite kortare runda än vanligt. Ett annat skäl var att jag hade tänkt variera rundorna lite mer en tid, och nu var jag begränsad till där det fanns ljus. Det blev en runda uppför Skogslundsbacken och sedan via Björnås ner Odenbacken och hem. Drygt 4 km räknar jag med. Tiden 23 minuter är inte så mycket att orda om. Jag tog det ganska lugnt. Men det kändes att det var ovanligt kort, jag hade kunnat sprungit längre utan problem.

Den vackra skånska flaggan
Skånska ord: Dagens ord får bli något man kan bli när man jobbar i trädgården, en Mögtocke. Det är ju en ganska smutsig sysselsättning att t.ex. höstgräva. Mögtocke består av två ord, Mög som betyder smuts och Tocke som egentligen är en tupp. men i det sammanslagna Mögtocke blir det närmast en smutsgris.

Jag noterar förresten att Moderaternas partisekreterare har tagit Lars-Ingvar Ljungman i örat. Per Schlingman har insett att hela affären solkar moderaternas försök att tvätta bort egoiststämpeln. Tyvärr tror jag inte att det räcker med att ta Lars-Ingvar Ljungman i örat eftersom den moderata egoismen träder fram på många områden när man skrapar på fasaden.

Inga kommentarer: