torsdag 5 november 2009

Kollektiv minnesförlust bland f.d. MUF:are

MUF = moral?
Här i Skåne har stora delar av den Moderata makteliten drabbats av kollektiv minnesförlust. Christian Orsing, f.d. vice ordförande i MUF i Helsingborg och numera ordförande i Utvecklingsnämnden och gruppledare för Moderaterna i Helsingborg (och i det civila polis) har inget som helst minne av att MUF i Helsingborg redan för tio år sedan polisanmäldes för illegal spritservering. Hade jag suttit i styrelsen för en förening som blev polisanmäld så hade jag inte glömt det förrän jag fick Alzheimer! Peter Danielsson, på den tiden distriktsordförande för MUF i Malmöhuslän och i dag Kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg kommer inte heller ihåg någon polisanmälan. Han vet inte heller något om några MUF fester - trots att han finns med på sändlistan för inbjudningarna. Det kan inte ha varit nyttigt med dessa spritfester eftersom man redan i ganska unga år drabbas av svår minnesförlust! För övrigt noterar jag att hela MUF:s styrelse i Helsingborg har fått sparken och blivit fråntagna nycklarna till klubbens lokaler. Intressant är att medan avhoppade f.d. MUF:are berättar om spritkulturen på andra håll runt om i Sverige försöker man förtvivlat från MUF och Moderaterna begränsa skandalen till Helsingborg. Som jag berättade redan i går har spritfesterna varit en del av MUF-kulturen de senaste minst 40 åren. Läs mer på Helsingborgs Dagblad och på Aftonbladet.

Vem bestämmer i Sverige? Sverige eller EU?
I Italien är man förbannade på EU:s klåfingrighet. EU-Domstolen har nämligen meddelat att det är diskriminerande att italienska klassrum har ett krucifix längst fram i klassrummet. Reaktionerna från den italienska regeringen handlar om ordval som: "skamligt", "kränkande", "absurt", "oacceptabelt" och "hedniskt". I princip håller jag med EU-Domstolen, religionen ska hållas borta från undervisningen. MEN, jag anser att detta är en fråga som varje land måste få besluta om själva. I denna (och en massa andra frågor) ska inte någon överstatlig domstol få lov att ställa sig över de enskilda staternas egna lagar. Men, EU:s klåfingrighet är likt en bläckfisk. Fingrarna blir allt fler och fler och lägger sig i allt mer.

Italiens flagga
Mer från Italien. I Milano har 22 amerikanska CIA-agenter dömts till fängelse (i sin frånvaro) för att illegalt ha kidnappat en muslimsk imam i Milano 2003 och sedan smugglat ut honom och fört honom till Egypten. I Egypten har han sedan utsatts för tortyr. Den italienska överåklagaren Armando Spataro deklarerade att inte ens amerikanska CIA-spioner står över lagen. Domen innebär att om någon av agenterna dyker upp i något Europeiskt land riskerar dom att gripas och föras till Italien för att avtjäna sitt straff. Jag vill göra klart att mitt förtroende för den italienska rättvisan har ökat. Tyvärr hade en sådan dom inte varit möjlig i Sverige där eftergifterna mot Vita Huset och Pentagon hela tiden slår nya rekord.

Den vackra skånska flaggan
Skånska ord: Dagens ord är ett gammalt ord, Fittamad. Jag vill klart deklarera att detta inte är något snusk. Fitta har inget med något kvinnligt könsorgan att göra så ni kan glömma att detta skulle ha något med några speciella sexuella övningar att göra. Fittamad är helt enkelt en gammal smörgås med stekflott på istället för smör. Man skulle kunna använda ordet för dagens mackor med kemikaliska konsistensblandningar också.

Från Rosenbad berättas förresten att Miljöminister Andreas Carlgren (c) nu gett klartecken till Nord Streams ansökan om att få dra en gasledning genom Östersjön. Efter 23 månaders utredande har man kommit fram till att det inte finns några andra alternativ än att säga Ja. Att det är helt självklart, det går inte att ge något annat besked. Och det tog det alltså 23 månader att komma fram till? Jag vill deklarera att jag inte vet om det är rätt. Att säga Nej pga att vi anser det vara fel av Europa att göra sig beroende av naturgas från Ryssland är helt riktigt inget alternativ. Det är köparens ansvar, inte Sveriges. Och om bygget klarar míljökraven kan jag inte bedöma. Naturvårdsverket säger Nej, och det är kanske en riktig bedömning.

Inga kommentarer: