fredag 13 november 2009

När man loyfter på stenen

Debatten om miljonärsghettot Vellinge, Göran Holms lärling Lars-Ingvar Ljungman och flyktingmottagandet i allmänhet har släppt lös en hel del från underjorden. Läser man kommentarer till tidningsartiklar eller på bloggar blir man riktigt mörkrädd. I skydd av anonymitet kan vilka myter och lögner som helst ligga till grund för riktigt sjuka inlägg. Det finns en debatt också som är värd att föra. Kan vi satsa mer pengar i de länder som flyktingarna kommer ifrån så att dom inte behöver fly? Kan det svenska flyktingmottagandet fungera på ett effektivare sätt? Hur får vi andra länder till att ta ett större ansvar? Är det rätt organisation att låta kommunerna sköta utslussning eller ska staten göra det? Det är ju detta sista som Vellinge har haft som argument i alla åt till att vägra att ta emot några flyktingar alls. Men det är ju ungefär som om Staten hade ett eget territorium som inte lydde under kommunerna. Hur vi än gör måste de flyktingar som kommer till Sverige ut i samhället, dvs kommunerna.

Danskt Folkeparti kräver att maten i både skolor och till åldringar ska innehålla minst 20% fläskkött. Utspelet från Danskt Folkeparti beror nog på att de danska svinproducenterna har tappat stora exportmarknader pga dålig djurhållning. Och nu måste den danska hemmamarknaden rädda producenterna att få avkastning för sin produktion. Däremot är det inte korrekt som det ryktas, att den danska specialiteten torkad fläsksvål ska vara obligatoriskt tilltugg på alla offentliga arrangemang, från dagis till regeringsmöten.

I dag är det högtidsstund för alla er som lider av Paraskevidekatriafobi. Vet ni inte ens vad det är? Om jag säger att paraskevi betyder fredag, dekatria betyder tretton och fobi betyder skräck så kanske ni bättre förstår vad jag talar om. Så, alla ni som beskylls för att vara vidskepliga, säg att ni drabbats av en släng av Paraskevidekatriafobi.

Handelns Utredningsinstitut har deklarerat att årets julklapp är en spikmatta! Ligger affärerna med ett allt för stort lager av osålda mattor som dom måste bli av med?

Enligt sajten Beautifulpeople.com är svenska män de vackraste i världen. Och detta har man upptäckt UTAN att undertecknad bloggare finns med i urvalet.

Den vackra skånska flaggan
Skånska ord: Dagens ord är något som vi medelålders män ibland hade önskat att vid hade en större, Pisseblära, man blir liksom lite för snabbt Pisseträngd. Blära är en boll, Trängd innebär att behöva göra något omedelbart. och Pissa är att kissa, kasta vatten, slå en sjua. Vilket alltså ger oss orden urinblåsa och kissenödig.

Närmare 400 renar har drunknat när isen brast i samband med förflyttning av renar i Kutjauri nära Vaisa sameläger i Sirges sameby i Jokkmokk. Hur många renar tar vargen?

Tre fjärdedelar av de som kör upp för moppekort kuggas numera. Med tanke på hur en del kör med sina moppar verkar det vara i underkant jämfört med vad man skulle önska! Huvudskälet verkar vara att trafikskolorna är usla på att undervisa ungdomarna. Dom är mest intresserade av att få in avgifterna för undervisningen.
Välkommen till Vellinge - gäller vissa utvalda

Inga kommentarer: