tisdag 11 mars 2008

Snuskhumrar är vi allihopa?

Att svenskarna är snuskhumrar vet vi sedan tidigare. Jag har dock haft dåligt med sådana besökare på Sven Tycker under en tid. Det har liksom varit dödsäsong för dokusåpabimbos att skriva om. Carolina Gynning har visserligen nämnts några gånger, men hon har tydligen inte gjort något större intryck hos sökmotorerna. Men NU! Tina Nordströms troschock öppnade fördämningarna. De sista dagarna har nog hälften av besökarna på Sven Tycker kommit dit efter att på Google sökt på Tinas troschock. Taskigt att jag inte ens visade trosorna på bild!

Springtimeuppladdning 2008: Det blev ju ingen joggingrunda under helgen, vilket gör att förra veckan bara fick en runda. Men vi skyller det på avsaknaden av varmvatten på söndagen. Jag får satsa på tre rundor denna veckan istället. I går var det under större delen av dagen riktigt underbart väder. Och även om molnen hade dykt upp till kvällen så var det ändå riktigt skönt att ge sig ut på en runda strax efter sju på kvällen. Antagligen kände jag mig lite för taggad och höll lite för högt tempo i början. I varje fall var flåsandet och mjölksyran på en högre nivå än vanligt när uppförsbackarna började efter 2 kilometer uppe i elljusspåret. Men jag kom runt och kunde hålla ganska bra tempo även de sista två kilometrarna på hemvägen. Tiden blev en ytterligare liten förbättring, 30.55.

De svenska nöjesjournalisterna verkar upprörda över att dom tippade Eurovisionsschlageruttagningen fel. Deras lilla älskling, Carola, åkte ju ut så det dundrade om det. Och det berodde, enligt nämnda journalister, på ett orättvist och vidrigt Carola-hat. Jag tycker det var en renhetstecken. En överskattad, bortskämd, falsk och priviligierad artist plockades ner från piedestalen!

Mona Sahlin har ändrat åsikt om flyktingmottagandet. Hon vill införa regler som innebär att ALLA kommuner är tvungna att ta emot flyktingar (dvs ett stopp för de främst moderata kommuner, typ Vellinge, som konsekvent vägrar något mottagande). Samtidigt ska flyktingar de första åren tvingas att bosätta sig på en ort där det finns möjlighet till bostad och arbete. Allt för att få en lösning på det problem vissa kommuner har i dag. T.ex. har Södertälje ensamt under senare år tagit emot fler flyktingar från Irak än vad hela Nordamerika förmått sig till. Om det är bra tankar? Ja, det känns rätt att ALLA tvingas ta ett ansvar, men om tvång är rätt metod (både mot kommunerna och mot flyktingar) är osäkert. Men kanske har vi nått en situation där det är enda lösningen.

Inga kommentarer: