måndag 3 mars 2008

Israeliskt massmord

Slutsiffran över antalet döda palestinier under lördagen passerade till slut 70. Det är det största antalet döda på en dag på många år. Totalt dödades mer än 100 palestinier under veckan. Jag hörde i går på kvällen en företrädare för Israel hävda Israels rätt att försvara sig. Och den rätten har naturligtvis Israel. Jag försvarar inte militanta palestiniers rätt att skjuta raketer mot civila mål inne i Israel. Däremot har palestinierna faktiskt enligt folkrätten rätt att göra väpnat motstånd mot en ockupationsmakt! Och Israel har inte rätt att döda en mängd civila oskyldiga. Vi får inte glömma att det är Israel som är ockupationsmakten i konflikten. Det grundläggande kravet är att Israel lämnar ALLA ockuperade områden och utrymmer samtliga bosättningar på ockuperad mark. Men varje gång nya fredsförhandlingar är igång hittar israelisk militär en förevändning för ett massivt dödande av palestinier för att få stopp på fredsprocessen. Detta slår ALDRIG fel.

I Köpenhamn fortsätter våldsamheterna som blossat upp med jämna mellanrum sedan det allaktivitetshus som var populärt bland främst ungdomar av staden först såldes till en frireligiös sekt, en sekt som snabbt rev huset. Men sedan har det inte hänt något på tomten. Och ilskan (en fullt berättigad sådan) är stor bland ungdomar (och vuxna) i Köpenhamn som känner sig förrådda. Vilket INTE innebär att jag stödjer våldsamheterna.

Springtimeuppladdning 2008: Vecka 9 klarade jag min målsättning. Det blev en andra runda för veckan på söndagskvällen. Eftersom jag under dagen varit ute på ett antal promenader och även cyklat en mindre runda var jag lite osäker på om detta satt sig i benen. Och tog det lite lugnt i början. Eller kanske låter det bättre att säga att eftersom det blåste ganska bra fick jag ta det lugnt i början. Oberoende av vilken bortförklaring jag utnyttjar så tog jag det ganska lugnt den första halvan av rundan, dvs ungefär tills alla uppförsbackar hade klarats av. Sedan kände jag att det gick att höja tempot lite. Det gjorde att tiden, 31.10, faktiskt blev bättre än i veckan. Fullt godkänt!

Jag kan notera att arbetet har inletts på stationen i Åstorp. Om några veckor behövs det inte längre stege för att stiga av och på tåget.

Fast jag har inte behövt åka tåg i dag. Under tre dagar har jag semester från Försäkringskassan, och går istället en kurs hos min blivande arbetsgivare, Åstorps kommun. Under tre dagar ska jag försöka lära mig om BBIC, vilket betyder Barns Behov i Centrum. Intressant, även om det naturligtvis är svårt att omsätta för mig i praktiken eftersom jag inte hunnit börja jobba på Medborgarförvaltningen än och har dålig hum om vad arbetet i praktiken innebär..

Åsså kan vi konstatera att det i dag fallit mer snö än det gjort under hela resten av vintern. Nästan så mycket att det blev vitt på marken. Men det var för blött för att det skulle lägga sig.

Jag noterar förresten att VW tydligen köpt in sig till en majoritetspost (mätt i röster) i Scania. Samtidigt hörde jag att Porsche i sin tur förvärvat en majoritspost i VW. Glufs, glufs, glufs!

Inga kommentarer: