måndag 10 mars 2008

Husmark Pehrssons totalbankrutt

Jag tittade på TV-nyheterna i går på kvällen, och dom tog upp vad jag berättade om redan i går. Alltså att Socialförsäkringsminister Cristina "en tredagars släng av utbrändhet" Husmark Pehrssons siffror om fusket med socialförsäkringarna är våldsamt överdrivna. Inte ens de som tagit fram fantasisiffrorna tror nu längre på dom. Att se och höra Socialförsäkringsministern i går var patetiskt. Kan ingen tala om för henne att hon är mer till skada än nytta. Byt ut henne!

I en intervju i Göteborgs-Posten försöker samma Socialförsäkringsminister Cristina "en tredagars släng av utbrändhet" Husmark Pehrsson (m) prata bort förslaget om ättestupa i sjukförsäkringen. Ett förslag som spolats av de flesta remissinstanser. På flera av de områden som kritiserats lovar hon att återkomma med kompletteringar. Däremot ska reglerna införas snabbare än omedelbart, alltså från 1 juli. I intervjun hävdar hon att hon pratat med Försäkringskassans generaldirektör Curt Malmborg om FK:s invändingar om att det inte går att genomföra förändringarna så snabbt som till 1 juli. Och hon säger att hon fått klartecken från Curt Malmborg. Under förmiddagen dyker det på Försäkringskassans Intranät upp ett besked om att Försäkringskassans kritik om tidpunkten står fast. Som vanligt har Socialförsäkringsminister Cristina "en tredagars släng av utbrändhet" Husmark Pehrsson (m) inte fattat ett dyft. Byt ut henne!

I Frankrike har Högern under ledning av Nicolas Sarkozy gått på en mina i lokalvalen. Vänsteroppositionen vann första omgången klart. Och som vanligt i de länder där riksval och kommunala val har olika valdagar så blir de lokala valen en form av stor opinionsundersökning av opinionsläget i riket.

Och lika illa gick det för Högern i Spanien. Den spanska vänsterregeringen under José Rodriguez Zapatero vann valet (och gick till och med framåt) och behåller regeringsmakten. Högern under ledning av Mariano Rajoy misslyckades trots ett intensivt stöd från katolska kyrkan som gått ut och uppmanat folket att inte rösta på den ogudaktiga vänstern. I radion i morse hörde jag den svenska riksdagsledamoten Mauricio Rojas (fp) nästan chockerad kommentera valet. Det var uppenbart att han föredrog den ibland nästan moralreaktionära högern. Bra gjort spanjorer. Vänstern har förvandlat det konservativa Spanien till ett modernt land - i hård kamp mot kyrkan och högern.

Folksam har låtit ett analysföretag studera vilken effekt bonusar till företagsledningarna har på företagens resultat. Analysen visar att medan en majoritet av de företag som betalat ut generösa bonusar till ledningen under flera år går sämre än index så går en majoritet av de företag som inte betalat ut några bonusar bättre än index. Dom enda bonusarna är bra för är de som får bonusarna. För företaget, aktieägarna och övriga anställda är bonusarna till nackdel. Att Folksam (och andra) nu i ökad utsträckning kommer att rösta Nej till bonusprogrammen tar jag för självklart.

I går framåt eftermiddagen var det tänkt att jag skulle ta veckans andra joggingtur. Det blev inget! Vi hade nämligen inget varmvatten under dagen. Inget varmvatten - ingen dusch - ingen joggingrunda. Jag hade ingen aning om att kallt vatten kunde vara så kallt. Bara att tvätta händerna gav köldskador!

Jag hörde förresten att allt blåsandet vi upplevt under större delen av det som kallas "vinter" var bra för vattnet i Östersjön. Ovanligt mycket syrerikt vatten har blåst in genom Öresund. Det har till och med lyckats passera Öresundsbro med konstgjord ö och allt. En räddning för torsken kanske?

1 kommentar:

Unknown sa...

http://www.folkbladet.nu/2008/02/09/%E2%80%9Dextraknackare%E2%80%9D-tar-nya-risker/


mer om Husmark och hennes förslag.


jag kommenterade en annan gång att jag tyckte att det nog var bra att förtidspensionerade kunde få jobba en del utan att förlora sin ersättning, men att sådana förslag från nuvarande regering gör mig lite misstänksam.

misstänksamhet verkar vara en sund inställning i dessa tider