lördag 8 mars 2008

En eloge till svensk press

Dagens stora nyhet var tydligen Tinas troschock. Matlagerskan Tina Nordström extraknäcker som det kanske är bekant som danserska i TV-programmet Let's Dance och i går inträffade tydligen ett litet missöde. Under några sekunder kunde svenska folket studera vilken modell och färg på trosor som Tina använder. Det var ju tur att hon hade relativt anständiga trosor och inte små sexiga tangavarianter. Då hade det antagligen blivit extrasändningar i radio och TV. Det var ju också tur att det inte hänt något viktigare för kvällspressen att berätta. Att tingsrätten skandalartat bestämt sig för att fria de pengakåta fiffeldirektörerna Lars-Eric Pettersson och Ulf Spång i Skandia från skattefiffel är ju en bagatell jämfört med Tinas trosor. En bidragande orsak till att de fina gubbarna friats var tydligen enligt domen att en man i deras ställning inte kunde förväntas ta risken att begå brott.... Och tydligen har Högeralliansregeringen under ledning av Fredrik Reinfeldt (m) satt stopp för att man skulle köpa uppgifter om fiffelgubbarnas konton i Liechtenstein (som tyska myndigheter gjort) och som dom själva vägrat att lämna ut till tingsrätten. Den skandalen är ju inget mot Tinas trosskandal!

I dag har George W. Bush lagt in sitt veto mot ett kongressbeslut som förbjuder CIA att tortera fångar. Enligt president (B)usch måste CIA få använda alla tillgängliga metoder för att bekämpa terroristerna. Vad som i så fall skiljer USA från terroristerna och gör dom bättre än dessa berättade han däremot inte.

Ombyggnad av perronger i Åstorp
Nu har arbetet på järnvägsstationen i Åstorps satt igång. Hela plattformen mellan spår 2 och 3 har rivits upp och de första betongfundamenten har faktiskt lagts på plats. Det glädjer mig också att man tydligen har för avsikt att behålla plattformstaket, förhoppningsvis renoverat. I dag läcker det som ett såll. För de som inte är insatta så används stationshuset (till höger) främst av Åstorps kommun. Delar av kommunadministrationen finns i huset. Godsvagnarna i bakgrunden är lastade med tunnelelement till Hallandsåstunneln. Fabriken som tillverkar dessa ligger i Åstorp, och vi kan se hur det hela tiden rullar tåg med betongelement mot Hallandsåsbygget. Samtidigt har jag under någon dag suttit och läst Banverkets utredning av en total ombyggnad av bangården i Åstorp. Detta måste göras innan trafiken genom Hallandsås kommer igång eftersom godstrafiken då kommer att öka radikalt. Fast den ombyggnad av plattformarna som nu sker stämmer inte riktigt överens med de ombyggnadsalternativ som förespråkas i den utredning som jag läser - fast den har några år på nacken.

Enligt Svensk Handel kostar stölder, snatterier och rån handeln omkring 12 miljarder om året. Det motsvarar nästan 2.000 kronor för varje ärlig svensk kund. Var är upprördheten från minister Husmark Pehrsson. Eller hon bryr sig inte?

Det har nu börjat rekryteras en del till Försäkringskassan. På en del områden har allt för stor del av personalen försvunnit så att nyrekrytering måste göras. Det har då centralt från Huvudkontoret poängterats att internt sökande endast i undantagsfall skall komma på tal. Externt sökande ska ha företräde. Anledningen till detta är naturligtvis att många som placerats på arbetsplatser långt från hemmet och får långa pendlingsresor annars riskerar att kunna på ett jobb på närmare håll. Och något SÅDANT kan ju inte tillåtas på Försäkringskassan.

Inga kommentarer: