fredag 17 augusti 2007

Svenska folket är en hop snuskhumrar

Svenska folket är en hop snuskhumrar! Ett av mina stora nöjen är att studera hur besökande har hittat till min blogg. Via en tjänst jag har kan jag följa från vilken sökmotor man hänvisats till bloggen, och vad man sökt på för sökord. För någon dag sedan hade jag en besökande som sökt på MSN live search och "sexbilder på mp3 helt gratis". Och intressant är att om man skriver detta som sökord på MSN live search så står min hemsida som nummer 1 (och som nr 3). I varje fall gjorde den det i går. Den som sökte efter gratis sexbilder blev nog väldigt besviken. Men genom att kombinera olika ord som nämnts på sidan fick man ihop det hela. Jag hoppas att min nya bloggläsare trots detta hittade något intressant på sidan. För övrigt var nakenbilder på dokusåpastjärnor (och Carola) vanliga sökord för besökande för en tid sedan. Men det har minskat ordentligt. Kanske eftersom det inte är säsong för dokusåpor just nu. Kanske kan vi hoppas att det inte blir säsong heller mer.

Och på tal om TV. Så hörde jag på Aktuellt i går att Socialdemokraterna vill att man ser över lotterilagen med hänsyn till de kommersiella TV-kanalernas intelligensbefriade lotterier (telefontävlingar) som körs på dagtid (och tydligen även på nätterna). Syftet med dessa är bara att fylla ut sändningstid samt att TV-kanalerna ska tjäna pengar. Jag har själv en princip, att aldrig delta i en tävling arrangerad av TV-kanaler (eller tidningar osv) som kostar pengar att delta i (genom SMS-avgifter, betalnummer på telefon osv). Ska jag delta i lotterier som någon tjänar pengar på så ska det vara ideella föreningar och motsvarande, inte kommersiella företag. För övrigt framgick det att de kanaler som officiellt sänder från Storbritannien (för att komma undan en del svenska regler) kommer att få hårdare regler. Efter ett antal bedrägerier och fiffel där har reglerna skärpts.

Och lite mer apropå TV. Herrarna Filip Hammar och Fredrik Wilkingsson är framträdande exempel på den låga klass på humor som just nu gäller i TV. Det jag har sett eller hört från dessa båda pajasar har i varje fall jag inte tyckt vara roligt, jag tycker bara det är dåligt. Just nu gör herrarna reklam för sitt kommande TV-program, Boston Tea Party, och det går ut på att berätta lite vad det ska handla om. Som vanligt handlar det om att försöka (men som vanligt misslyckas) göra sig roliga på andra bekostnad. Bland annat nyligen avlidne Povel Ramel är tydligen utsatt i något dåligt skämt. I dag berättar man att man ska testa på att vara kannibaler, genom att äta upp någon del av kompisen tydligen. Jag börjar nog bli gammal som tycker pajasarna bara är töntiga och inte roliga.

Och mer apropå TV. I en intervju berättar Vendela Kirsebom hur det går till att spela in TV3:s Top Model. Hon tvingas där spektakulärt såga deltagare på ett sätt som hon inte gillar. Men, som programchefen på TV3, Anders Knave förklarar: - "Top Model är ett format från USA och vi är bundna att ha en viss attityd". Jo, där sade han nog några sanningens ord. På nästa sida i Aftonbladet förnekar Peter Swartling (juryordförande i Idol) påståenden från Peter Jihde om att det går till på ungefär samma sätt i Idol. Dvs att det handlar om väl inövade manusskrivna elakheter om deltagarna. Jag tror jag för en gångs skull tror mest på Peter Jihde. Det handlar om inköpta koncept, där syftet är mobbing-TV. Men vad ställer stjärnorna inte upp på om dom får bra betalt.

Och när vi ändå talar TV. Jag ser att Aftonbladet ska sälja sin kanal, TV7. "Vi har etablerat ett företag med bra varumärke som levererar bra program" säger VD:n Carl Gyllfors. Bra program? - haha. DET var humor i motsats till vad hrr Filip och Fredrik producerar. Efter TV400 (som ju spelar i en helt annan division) är väl TV7 den sämsta TV-kanalen i landet.

Jag såg att en fastighetsmäklare räknat ut att ungefär 26% av alla fastighetsägare inte kommer att tjäna ett öre på avskaffandet av fastighetsskatten (och införandet av en kommunal fastighetsavgift samt höjd reavinstskatt). Däremot får dom (främst bosatta på landsbygden och i norra Sverige) bidra med pengar för att finansiera skattesänkningen för främst bosatta i storstäderna. Jag ska be att få framföra mitt stora tack till Kristdemokraterna för denna stora förmån att få lov att förgylla tillvaron för direktör Green, disponent Roht och greve Qvist. Jag skall ha detta i åtanke ända fram till nästa valdag!

För övrigt ser jag att den svenska nettoexporten av elström beräknas öka de närmaste åren. Vi producerar alltså mer elström än vad som behövs, och överskottet ökar. Kanske underlag för stängning av ytterligare kärnkraft istället för utbyggnad?

2 kommentarer:

Anonym sa...

om jag inte minns helt fel hittade jag till din blogg efter en bildsökning på "skägg"

ganska lyckat med andra ord

Sven Tycker sa...

Egentligen inte, eftersom kortet på undertecknad är ett ganska unikt sådant. Det är nog det enda som finns med mig iförd skägg. Dagen efter åkte det av efter att ha fått växa fritt fram till denna dag. Längst ner på http://www.swl.nu/tycker finns ett mer rättvisande kort - utan skägg!