onsdag 1 augusti 2007

Satsning på kollektivtrafiken?

I dag införs trängselskatten i Stockholm. En skatt som först de styrande sossarna i Stockholm lovade att inte införa, men som dom övertalades av partiet på riksnivå att acceptera. Sedan skulle de borgerliga inte införa skatten om dom vann valet. Men det gjorde dom, och har nu alltså infört trängselskatten. Nu kan man tro att detta ska sluta i en utläggning om att politiker kan man inte lita på. Men jag vill istället ha sagt att politiker är (oftast) intelligenta människor som kan ta intryck av opinion och fakta. Det är bara ett litet aber. Istället för att använda inkomsterna från trängselskatten till att bygga ut kollektivtrafiken ska den styrande Högeralliansen använda stålarna för att bygga motorvägar. Ju fler och bredare vägar - desto mer biltrafik. Ju bättre kollektivtrafik - desto fler resande i kollektivtrafiken. Jag hade för mig att trängselskattens syfte var att minska bilresandet och flytta resandet till kollektivtrafiken där detta är möjligt. Men nu ska jag kanske inte bli allt för positivt överraskad av borgerliga politiker. Det går inte att vidta åtgärder mot bilismen hur som helst.

Skanneloppetuppladdning 2007: Gårdagskvällen inleddes med en joggingrunda, den sedvanliga sexkilometersrundan (ja, den är i varje fall nästan 6 kilometer lång). Sedan sist har jag dessutom införskaffat ett helt nytt tidtagarur. Tyvärr gick det inte fortare för det. Tiden blev exakt 30.00 minuter (och några hundradelar, men dom glömmer vi). I går gick det inte att springa i shorts och T-shirt, det fick bli både långarmat och långbent. Temperaturen är inte den normala för sista juli! Till och med jag som sannerligen inte är någon värmeälskare tycker faktiskt att det räcker nu.

Dop.. f'låt cykelloppet Tour de France är över. Men skandalerna fortsätter. I går på kvällen hörde jag att ytterligare en cyklist har ertappats med att ha varit dopad. Jaja!

Från USA rapporteras att det militära biståndet till Mellanöstern ska ökas. Bland annat ska bidraget till Israel öka från 2,4 miljarder dollar om året till 3,0 miljarder dollar om året. Israel ska alltså under de kommande 10 åren få sammanlagt 30 miljarder dollar i militärstöd för att kunna upprätthålla sin ockupation av palestinska områden. För att uppväga de ilskna känslorna i övriga Mellanöstern för detta ska de länder som bedöms som vänner få ungefär lika mycket. Det handlar alltså främst om Saudiarabien och Egypten. Och det här är ju precis vad som behövs i Mellanöstern för att området ska kunna utvecklas fredligt? Mer vapen?

För övrigt känns det lite underligt. Det har inte regnat på ett par dagar. Natten till tisdag kom det en hel del regn, men sedan dess har det varit torrt. Ni tror inte att grundvattnet kan ta skada?

Inga kommentarer: