torsdag 30 augusti 2007

Inkompetent socialförsäkringsminister

Socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson
Jag ser att socialförsäkringsminister Cristina "en släng av utbrändhet i tre dagar" Husmark Pehrsson i Riksdagen besvarat en fråga om Försäkringskassans posthantering och handläggningstider. I hennes svar på riksdagsfrågan läser jag bland annat "De långa handläggningstiderna vid Försäkringskassan är ett tecken på bristande effektivitet"! Inte ett knyst om att hon bidragit till de försämrade handläggningstiderna genom att dra ner anslagen så att mer än 1000 personer fått sparken. Hon skriver också "Slutligen vill jag säga att Försäkringskassan nu genomför stora förändringar och generellt har handläggningstiderna sjunkit, rättssäkerheten förbättrats och andelen individer som drabbas av riktigt långa handläggningstider minskat. Organisationen är på väg i rätt riktning." Det första ärendet jag handlade efter att ha läst rappakaljan var en begäran om ersättning för tillfällig föräldrapenning som lämnades in i april månad. Försäkringskassan är inte alls på rätt väg, just nu barkar det rätt åt skogen. Där den totala övertron på centralisering och stordrift riskerar att skjuta verksamheten i sank totalt. Just nu har vi en ledning som inte behandlar personalen som människor utan som produktionsrobotar. Det är djupt olyckligt att vi då har drabbats av en socialförsäkringsminister som är totalt inkompetent och inte vet vad hon pratar om.

Jag mötte en gammal granne från barndomen i går på lunchen. Hon gjorde en gång karriär inom Försäkringskassan och var under en period kontorschef. Hon undrade hur det var på kassan numera, det verkar vara som Grönköping tyckte hon. Och jag kunde ju inte göra något annat än hålla med!

Skanneloppetuppladdning 2007: Det fick bli en runda i går på kvällen också. Det som slutligen fick mig att bestämma mig var att det talades om regn i dag, och i går var det ganska skönt väder. Redan innan jag gav mig ut hade jag bestämt mig för att bara springa en kort runda och att bara ta det lugnt. Och det var kanske tur, för det kändes ganska tungt i början. Men backen upp vid Tingvalla gick osedvanligt bra och färden hem var en riktigt skön joggingtur utan att behöva anstränga sig. Tiden 30.20 får därför tas för vad den är.

Inga kommentarer: