tisdag 7 augusti 2007

Rovdjursattack

Under eftermiddagen blev jag attackerad av ett rovdjur. Jag skulle plocka några plommon i mitt plommonträd, och då hade ett vildsint rovdjur lagt sig i försåt på baksidan av ett av plommonen. Det stack till av bara f-n när getingen attackerade, men jag fick snabbt ut gadden och under en timme bultade det på ganska bra och en smärre svullnad kunde märkas. Men se'n var det över. Jag tror jag kom lindrigt undan. Va' f-n har dom på mina plommon att göra?

Enligt en undersökning som gjorts i England är svenska bilförare bland de nyktraste i Europa. I varje fall om man mäter hur stor andel av olyckorna som alkohol är inblandad i. I Sverige gäller det bara ca 10% av olyckorna. I Danmark gäller det ungefär var tredje olycka. Svensk restriktiv alkoholpolitik fungerar.

Tycker ni att det tar tid att vänta i telefonen när ni ringer till ett företags Kundtjänst? En anledning kan vara att företagen har integrerat kundtjänst och försäljning. Efter att ha klantat mig ordentligt fick jag ringa Nordeas kundtjänst för ett par dagar sedan. Efter att ha löst mitt problem förvandlades "supporten" snabbt till "försäljningsavdelningen". Samtalet leddes snabbt in på nya ämnen, nämligen mina kort och mitt PPM-sparande. Det var inte därför jag ringde.

Skanneloppetuppladdning 2007: Det kändes mycket tungt redan från start i går på kvällen. Jag kände direkt att tempot skulle komma att bli lågt. Så jag bestämde mig snabbt för att inviga en lite längre runda. Be mig inte att förklara hur det hänger ihop! Hur som helst förlängde jag rundan med ett par kilometer. Knappt 8 kilometer istället alltså. Och jag tog det ganska lugnt, vilket nog var tur för jag var duktigt trött när jag kom hem. En stor nackdel med att springa uppe på Söderåsen är att man ju måste ta sig upp på åsen. Hur man än gör får man alltså minst en rejäl uppförsbacke. Jag höll mig springande hela rundan, men som jag brukar säga; jag hade nog inte blivit diskvalificerad om det var gångtävling. Tiden 42.55 ska nog inte tas för allvarligt. Vi får se hur det blir nästa gång.

Det pågår tydligen en maktkamp om vem som ska bli SSU:s nya ordförande. Kampen står mellan Jytte Guteland (som tillhör högerfalangen inom SSU) och Laila Naraghi (som också tillhör högerfalangen??!!..). Vad är det då för mening med att slåss om makten, om det inte ens handlar om åsikterna. Och om båda tillhör högern, vad ska vi då med SSU till? SSU ska stå till vänster om moderpartiet. Så om moderpartiet i dag står ganska långt till höger och det är högerfalangen i SSU som driver ungdomsrörelsen - vart är vi på väg? Usch!

För övrigt noterar jag att Teracom tydligen har stora sändningsproblem. I stort sett hela digital-TV utbudet i sydvästra Sverige ligger nere. Min kära hustru är orolig eftersom hon som det ser ut inte kan titta på Allsång på Skansens finalprogram. Det är svart i rutan för flera hundratusen svenskar från Göteborg och ner till Skåne. Fast man kan ju uttrycka det som att vi slipper all reklamskit också.

Inga kommentarer: