torsdag 2 augusti 2007

Bra sagt Jan Björklund

En av mina favorithatobjekt inom politiken är Jan "skoltalibanen" Björklund (fp). Det känns därför lite kymigt att behöva säga att han har sagt något bra. Jag ser nämligen att han sagt att han inte tycker att religiösa sekter ska få rätt att starta friskolor. Och för Jan gäller detta både muslimska och kristna sekter. Troligtvis kommer hans yttrande som en reaktion på att Skolverket gett Plymouthbröderna rätt att starta en friskola. Jag tycker det är otroligt att dom ens fått den rätten med deras syn på kvinnans ställning i samhället och med deras syn på hur man umgås med andra. Men kanske kan det bli en skärpning av reglerna nu. Se'n kan man undra vem som ska avgöra att det är en sekt och inte bara en "vanlig" religiös grupp. Jag tycker inte att friskolor ska få startas alls på en religiös grund. Det kvittar om det är muslimer, kristna, hinduer eller asatron. Du ska få ett poäng till om du förtydligar dig i den riktningen Jan!

Det blir ingen replik från mig i HD på Margareta Pålssons (m) historieförvanskningar i tidningen. Det svar jag skickade kom i retur - det var för långt. Jag gjorde en ordentlig förkortning och skickade in, som också kom i retur - fortfarande för långt. Jag har gjort ett försök att ytterligare förkorta, men det blev så rumphugget att det kändes fel att publicera i mitt namn. Det är bättre att dumheterna får stå oemotsagda. Hon har dessutom redan hunnit med ett nytt debattinlägg i sitt husorgan Helsingborgs Dagblad. Jag tror att damen har högre ambitioner än bara en riksdagsplats. Och hon tror att regelbundna skriverier i tidningen ska ge henne en regeringspost i nästa högeralliansregering. Ännu ett argument för att hoppas på ett regeringsskifte. Fast jag tror inte hennes ställning är så stark lokalt att hon ska ha så stora förhoppningar. I varje fall inte om jag ska tolka alla de positiva kommentarer jag fått av olika åstorpare på att någon säger emot henne. Jag undrar om hon har en överenskommelse med HD om att fritt få publicera sig en gång i veckan / var fjortonde dag?

Svenska fotbollsförbundet har fastställt nya säkerhetsregler för fotbollsspelare i allsvenskan. Från om med 5 augusti måste alla spelare som spelar mot ett Stockholmslag bära hjälm. Grunden till beslutet är gårdagens match mellan Hammarby och MFF, där återigen 08-orna utmärkte sig med att kasta in saker på plan mot motståndarspelare och domare så att matchen fick avbrytas. Jag undrar om det kan vara något i luften i Fjollträsk som får galenpannor att uppföra sig som djur. Det ska till Hammarbyklackens heder sägas att en majoritet av klacken blev arga på idioterna, som pekades ut och sedan slängdes ut från Söderstadion.

Jag såg förresten i bladet för någon dag sedan en ny förklaring till att smilfinken Ernst Kirchsteiger bestämt sig för att lämna SVT och gå över till ett mer välbetalt jobb på kommersiella TV4. Det ska börja säljas trädgårdsredskap under Ernst namn. Mer pengar att tjäna! Extraknäck som inte hade varit möjliga att göra om han varit kvar på Public Service SVT.

Inga kommentarer: