onsdag 12 juli 2023

Lycka börjar på N

» Eufori.

Jag tänkte att jag inte skulle störa den svenska NATO-euforin idag. Svenska militärer är överlyckliga över att dom nu ska få vara med och leka med de stora grabbarna. Svensk vapenindustri ser dollarsedlarna fladdra framför sig när dom nu ska gå över till övertidsarbete. Och svenska politiker är överlyckliga över att nu förbinda sig till att få skicka svenska soldater för att hjälpa Turkiet. Samtidigt som vi alltså ska hjälpa Mr Erdogan of Turkey att jaga oppositionella.

Men jag ska alltså inte störa euforin idag. Så jag ska skriva och tycka till om något helt annat.

Vi har ju alla läst och hört om alla tåg som är försenade. Man kan aldrig lita på att tåget kommer fram, det är antingen inställt eller försenat. Med anledning av detta såg jag att analysföretaget AirHelps har granskat hur det sett ut vid de europeiska flygplatserna under juni. Det ska påpekas att gränsen för att ett flygplan ska anses vara försenat är satt lite mer förlåtande än när det gäller tåg. Ett tåg som är 10 minuter sent är försenat medan ett flygplan som är 10 minuter sent är i tid.

Hur som helst så har man granskat de olika flygplatserna i Europa under juni månad. Värst är läget för Gatwick utanför London. 54% av flygen var där antingen mer än 15 minuter sena eller helt enkelt inställda. Helsingfors i Finland är bästa flygplatsen. Där var bara 18% mer än 15 minuter sena eller helt inställda. Arlanda i Stockholm ligger på 30% förseningar/inställda flyg medan Kastrup i København ligger på dryga 50%.

Mitt råd är att ta tåget så är risken mindre för att din resa blir inställd eller försenad! Dessutom låter du bli att släppa ut mer klimatutsläpp på köpet. Men du kanske vill ha varmare väder? Ta i så fall flyget. Mer flygskam tack!

Färdiga åsikter helt gratis

Inga kommentarer: