måndag 17 juli 2023

Jag tvivlar på mänskligheten

» Är vi så korkade.

Just nu matas vi med nya larmrapporter om nya värmerekord. På vissa håll sätter torkan nya rekord medan det på andra håll inträffar enorma skyfall med stora dödsfall. Vetenskapen är i princip eniga om att det är människans utsläpp som orsakar klimatkrisen. Enigheten är i princip total, om vi undantar en liten grupp klimatvägrare inom Sverigedemokraterna.

Vad gör då människan? Flygandet på semester sätter nya rekord. SAS har inte tillräckligt med flygplan för att täcka behovet utan har fått hyra in skrotflyg för att kunna täcka upp behoven. Begreppet "Flygskam" har slängts i soppåsen. Svenska skatteflyktingar i Spanien flyger till Sverige på semester för att undvika hettan. Vår regering drar in bidragen för att byta ut bilar och bussar mot eldrivna sådana. Man drar in på anslagen för investeringar i miljövänlig järnvägstrafik samtidigt som man stöttar flyget och satsar på investeringar i landsvägstrafiken. Man gör bensin och diesel mer skadligt för miljön.

Många länder satsar på miljövänlig järnvägstrafik, men som sagt inte Sverige. Men vi vill uppenbarligen inte se att vi håller på att förstöra vår planet.

Är människan dum i bollen?

Inga kommentarer: