måndag 24 juli 2023

Islamofober

» Både här och där.

Är Sverige islamofobiskt?

En hel del inflytelserika gubbar i den muslimska världen tycker detta. Eller vill i varje fall sprida tron att det är så. DET handlar nog främst om en intern maktkamp i olika muslimska länder.

Men låt oss återvända till frågan? Är Sverige islamofobiskt? Jag anser inte att det är så. Men tyvärr är ju Sveriges näst största parti ett uppenbart rasistiskt parti med mycket starka islamofobiska tendenser. Många framträdande företrädare för Sverigedemokraterna är uppenbara islamofober. Det är detta parti som styr över den svenska regeringen.

I regeringen sitter sedan en minister med ansvar för migration, invandring, flyktingar osv som i sin retorik är klart främlingsfientlig rent allmänt och som visar tydliga islamofobiska tendenser i sin retorik.

Vi ska inte ge efter för odemokratiska muslimska ledare. Men vi ska också vara försiktiga i vår retorik. Vi har alltså en minister i Maria Malmer Stenergard som i sin retorik inte gör annat än utpekar invandrare i allmänhet och muslimska sådana i synnerhet som ett enda stort problem. Jag hör henne bara prata om problem med invandrare, inte ett ljud om erkännande till den stora majoriteten av invandrare som jobbar och sliter, som bidrar till det svenska samhällsbyggandet. Nä, Maria Malmer Stenergard kan inte öppna munnen utan att det handlar om klagomål, kritik och gnällande.

Det är politiker som hon och hennes meningsfränder i Sverigedemokraterna som ger näring till Sverigehatet i den muslimska världen. Jag slipper hellre er än alla de invandrare som jobbar och sliter!

Färdiga åsikter helt gratis

PS. Det är idag exakt 6 månader sedan som jag lovades behandling av Region Skåne för min efterstarr. Jag väntar fortfarande! Mitt råd är att byta ut det inkompetenta Brunblå styre som bestämmer över den skånska sjukvården. Ni har visat er inkompetens!

Inga kommentarer: