onsdag 26 juli 2023

Jag skäms över dig

» Maria Malmer Stenergard (sd).

Vår Migrationsminister heter Maria Malmer Stenergard. Formellt är hon medlem av Moderaterna och är tillsatt av Moderaterna som Migrationsminister. Men hennes politik och retorik påminner mer om Sverigedemokraterna. Maria Malmer Stenergard är den minister som ligger överlägset i botten bland alla ministrarna. Långt under Ebba Busch, det är faktiskt möjligt.

Rasisten Maria Malmer Stenergard
Dagens huvudledare i Helsingborgs Dagblad handlar om just Maria Malmer Stenergard. Hon ligger inte bra till där heller. Maria Malmer Stenergards handlande och retorik präglas av ett hat mot invandrare. Maria Malmer Stenergard är helt enkelt en vidrig rasist. Det är en skam för Moderaterna att representeras av henne. Jag har aldrig hört henne säga något positivt om den stora majoritet av invandrare som jobbar och sliter för att bygga det svenska samhället. Hon kan helt enkelt inte öppna truten utan att klaga och hota.

Ledaren handlar främst om det faktum att Maria Malmer Stenergard kraftigt skurit ner mottagandet av s.k. kvotflyktingar. Kvotflyktingar är, för de som inte vet det, inte flyktingar som tar sig till Sverige för att söka asyl. Kvotflyktingar är flyktingar som redan FN utsett som att ha extra stort skyddsbehov. FN utser kvotflyktingar från flyktingläger i t.ex. grannländer. Tidigare har Sverige haft ett avtal med FN om att ta emot 5.000 kvotflyktingar per år. Nu har Maria Malmer Stenergard sänkt den siffran till 900. Och sedan gett Migrationsverket i uppdrag att bara ta emot kvotflyktingar som t.ex. uppvisar "vilja att leva i enlighet med svenska värderingar".

Ett yttrande som präglas av Maria Malmer Stenergards rasistiska tankar.

Du är en skam Maria Malmer Stenergard! FY FAN!

Läs:
Flyktingar ska inte behöva provspela för att få skydd. - Helsingborgs Dagblad huvudledare
- - -
Komplettering:
Stenergards asylkrav liknar en Tinderprofil. - Aftonbladet ledare
De sa att de gjorde det för utsatta flyktingars skull – nu är den charaden över. - Dagens Nyheter ledare

Inga kommentarer: