onsdag 25 december 2019

Vad handlar Julen om?

» Att dumpa problemen hos någon annan

Vittnesmålen blir allt fler om hur rika kommuner, ofta runt storstäderna, dumpar innevånare som man inte vill ha i andra kommuner, i fattiga glesbygdskommuner, för att bli av med problemen. Mest uppenbart är det när det gäller flyktingar som anvisats till kommunen. Det här handlar om kommuner som inte vill ha innevånare med inkomster under halvmiljonen, helst över miljonen. Genom att se till att det bara byggs dyra villor och exklusiva bostadsrätter och inga hyreslägenheter med rimliga i hyror i kommunen skapar man ett segregerat boende där det inte går att skrapa fram bostäder åt t.ex. flyktingar.

Drömbostaden
Alltså förses dessa tillsammans med andra som är beroende av Försörjningsstöd med enkla biljetter till mindre glesbygdskommuner där det finns tomma lägenheter. Så har man blivit av med ett problem tycker man. Att man dumpar problemet hos någon annan struntar man i. Det här handlar om kommuner som präglas av egoism! Här nere i Skåne handlar det om moderatghetton (med inslag av SD-rasism) som Vellinge, Lomma och Staffanstorp som så här i juletid kan rekommenderas att läsa lite om det kristna kärleksbudskapet. Men antagligen hjälper det inte när egoismens stjärna lyser i ögonen.

Det är många som borde skämmas. Men det gör man troligen inte så länge man kan tjäna slantar på det. Profiten står nämligen över alla andra naturlagar.

Läs några artiklar i ämnet:
Kommuner larmar om dumpning av utsatta. - Helsingborgs Dagblad
Dumpad i Kramfors – en resa med enkel biljett. - Helsingborgs Dagblad
Utpekade kommuner svarar på kritiken. - Helsingborgs Dagblad
Löfven: Alla kommuner måste ta sitt ansvar. - Helsingborgs Dagblad
Minister kallar till möte om social dumpning. - Helsingborgs Dagblad

Inga kommentarer: