lördag 7 december 2019

Vadå lovat?

» Tre lögnare och löftesbrytare

Jag tänkte först hacka på Ulf Kristersson igen. Men sedan började jag fundera över Donald Trump. Det är ganska länge sedan jag klagade på Donald Trump, så det kunde ju vara dags för honom nu. Sedan tänkte jag på Boris Johnson? Det här är politiker som det är lätt att kritisera. När det gäller de båda Donald Trump och Boris Johnson så är väl den allmänna synen (utanför de fanatiska supportrarna) att det här är politiker som har mycket svårt för att tala sanning, hålla löften osv. Dom är lite av politikens topp-pajasar. Det där med att bryta löften och ljuga verkar Ulf Kristersson också satsa på för att kunna hamna i samma grupp.

Boris Johnson har ju bland annat jobbat som journalist men fått sparken eftersom han ljög och skrev förfalskade reportage.

Donald Trumps relation med sanningen lämnar en hel del mer att önska. Det finns de som är fullt upptagna med att bara räkna lögner som han ger ifrån sig så fort han öppnar munnen eller twittrar något. I Svenska Dagbladet hittade jag i dag en uppräkning av internationella avtal och överenskommelser som Donald Trump sagt upp. Jag tror inte att listan är komplett. Uppräkningen innehåller:

Donald Trump
Parisavtalet.
Iranavtalet.
INF-avtalet.
FN-Rådet.
FN-organet Unesco.
TPP-avtalet.
Nafta-avtalet.

Och nu tar Donald Trump livet av WHO:s högsta domstol, som alltså dömer i handelskonflikter. Donald Trumps härjningar bland internationella överenskommelser riskerar att förorsaka svåra skador för lång tid framåt.

Och så kommer vi då till vår egen Ulf Kristersson. Han är väl den svenska politiker som har flest skandaler i ryggsäcken. Och egentligen är det underligt att Moderaterna kunde välja en ny partiledare med all denna bagage. Jag kan inte tolka detta på annat sätt än att man struntar i moral! Här är några uppräkningar.

Ulf Kristersson
Ulf Kristerssons skandaler – svart städhjälp, lägenheter, Kinaresorna.
Ulf Kristersson har huvudstadens största skandaler på samvetet.
Ulf Kristerssons värsta korruptions-skandaler.
Bara gör en sökning så dyker det upp den ena uppräkningen efter den andra.

Nu kan vi alltså lägga till hans löftesbrott när han bjudit in Jimmie Åkesson till samtal. Men, det är uppenbart, Makten är viktigare än Moralen. Det här löftet är lagt i soporna:

- "Mina värderingar är inte SD:s. Jag kommer inte samarbeta, samtala, samverka, samregera med SD".

Det löftet höll i drygt ett år. Nu är Hédi Fried, överlevaren från Förintelselägren Auschwitz och Bergen-Belsen som fick det där löftet av Ulf Kristersson i augusti 2018 grymt besviken.

- "Han bedyrade att han aldrig, aldrig kommer gå med på något samröre med SD. Jag förstår inte hur han inte kan se bakom hörnet."

Säger hon i dag. Men det liberala, M? undrar Henrik Bredberg i Helsingborgs Dagblad / Sydsvenskan:

- "Moderaterna har tagit ett steg närmare SD och samtidigt ett steg bort från liberalismen. Ett sorgligt steg."

Konstaterar Henrik Bredberg. Men makthungern är alltså starkare!

Det är det här vi kommer att minnas dig för, Ulf Kristersson. - Peter Fällmar Andersson i Helsingborgs Dagblad / Sydsvenskan

Inga kommentarer: