torsdag 5 december 2019

Sven har namnsdag

» Veckans Sverigedumokrat

I dag har er favoritbloggare namnsdag. I kalendern för 5 december står sedan länge Sven. Jag är en yngling i mina allra bästa år (67 närmare bestämt...). Egentligen är namnsdagar inte så mycket att fira tycker jag. Men, jag tar naturligtvis gärna emot gåvor. Jag tänkte skriva att ni kan Swisha till.... Men så kom jag på att jag har ju inte Swish. Men ni kan väl tänka på mig i varje fall?

Rasism
Jag tycker att vi istället går över till tråkigare ämnen. Dessa sverigedumokrater! Moderatledaren Ulf Kristersson har ju också bestämt sig för att släppa in dessa i värmen. Trots att det inte gått så länge sedan Uffe lovade:

- "Mina värderingar är inte SD:s. Jag kommer inte samarbeta, samtala, samverka, samregera med SD".

Det får vi se hur det nu går med det sista löftet - det är från 2018. Hur som helst tänkte jag berätta om veckans sverigedumokrat. Christer Hätting heter han och är kommunfullmäktigeledamot för Sverigedumokraterna i Göteborg. Han verkar dock ha (likt så många andra sverigedumokrater) svårt för att uppföra sig på ett anständigt sätt och låter sina rasistiska rötter lysa igenom för lätt. Christer Hätting har nu dömts till sammanlagt 12.600 kronor i dagsböter för utbrott han fick i samband med ett besök på en skola i Göteborg.

- "Jävla invandrare"
- "Åk hem till ditt land"
- "Jävla idiot"
- "Du ska inte få jobba här"

Det var vad en anställd på skolan fick höra när Christer Hätting lät sina SD-böjelser skina igenom. Han är en sann representant för Sverigedumokraterna.

Regnbågsflaggan
Inte så många har väl missat mordet på 20-åriga Emilia Lundberg i Tollarp som ju hittades mördad för någon dag sedan. Den Sverigedumokraterna närstående pestspridaren Nya Tider gör stor affär av att Emilia ursprungligen är född som Emil men är transsexuell och bland annat genomgått operationer för att bli kvinna. Pestspridaren sprider också uppgifter om att hon skulle varit prostituerad. Allt spritt för att förtala henne, och som det heter sprida missaktning. Jag undrar vad det har med saken att göra? Och jag undrar hur Emilias föräldrar känner när en pestspridare som Nya Tider medvetet förtalar en nyligen mördad människa. Jag hoppas att "tidningen" stäms för förtal!

Men det bottnar naturligtvis i den Sverigedumokratiska rädslan för sån't som dom inte begriper och som upplevs som annorlunda. Det är inget underligt att t.ex. SD-styret i Sölvesborg förbjudit regnbågsflaggan på kommunens flaggstänger. Man är rädda för det dom inte begriper (och det är ju inte mycket dom begriper) och sådant som är annorlunda. Jag vill dock dementera uppgifterna om att regnbågen ska förbjudas över Sölvesborg. Däremot är det oklart hur mycket som ligger bakom uppgifterna om att det ska delas ut speciella "solglasögon" i Sölvesborg som döljer regnbågen när man tittar genom dom.

Hur som helst så skördar rasismen och homofobin nya segrar bland de sverigedumokratiska rötterna.

Läs lite mer:
SD-politiker döms – efter rasistiskt utspel. - GöteborgsTidningen
Mördade Emilia Lundberg var prostituerad man. - Nya Tider
/Efter mycket övervägande har jag bestämt mig för att inte sprida länken
till pestspridaren Nya Tiders svinaktiga artikel.
Ni får istället lite HBTQ-fakta från RFSL!/

Inga kommentarer: