fredag 8 november 2019

Upp som en sol...

» Rakt in i betonggrisen

Jag vet att det kan beskyllas för att inte vara något annat än ren skadeglädje. Men det är faktiskt inte (bara) skadeglädje det handlar om. Det forna skyltfönstret för MUF-samhället, Blondinbella - Isabella Löwengrip, har kört rakt in i skranket. Hennes väl uppblåsta planer på att bli världens mest inflytelserika affärskvinna har stött på patrull och hon har nu till och med tvingats ge sin personliga kock sparken. Stackars Isabella!

I Svenska Dagbladets granskning kan vi läsa om hur personalen uppmanats att blåsa upp siffrorna. Hur siffrorna på antalet följare inte stämmer. Vilken usel arbetsmiljö det varit för anställda. Det är en väl uppblåst ballong som spruckit. Det handlar verkligen inte om någon pyspunka. Kanske har den forna "Influencern" insett att det är en sak att tjäna pengar på dold textreklam på en blogg. En annan sak är det att driva ett seriöst och växande företag. Jag tycker det är intressant att Svenska Dagbladets Näringslivsredaktion lyckats med en sådan stor granskning utan att nämna anknytningen till MUF och Moderaterna en enda gång.

För mycket Blondinbella
Jag brukar säga att skillnaden mellan en "Bloggare" och det nya begreppet "Influencer" är att det senare är en prostituerad bloggare. Som säljer sin text och sin åsikt till högstbjudande. Men man kan tjäna gott om slantar på det om man är skicklig.

Nu har Isabella fått flytta hem till Sverige igen efter en kort utflykt till New York. Kan vi hoppas att hon tar det lite lugnare nu?

Lite granskning:
Krisen i Löwengrips bolag – på 3 minuter. - Svenska Dagbladet
Var anställd av Löwengrip: ”Värsta tiden i mitt liv”. - Svenska Dagbladet
Så fick anställda ”skruva upp” siffrorna. - Svenska Dagbladet
Expert om Löwengrips svar: Smartare än att slingra sig. - Svenska Dagbladet
Så mycket tjänar Sveriges största influencers. - Aftonbladet
Isabella Löwengrips lyxiga luftslott – en symbolisk pruttkudde - Dagens ETC

Inga kommentarer: