fredag 1 november 2019

Mer dumheter

» Bättre att knipa käft

Den förre Scania-chefen och Näringslivsprofilen Leif Östling har på senare år haft en god förmåga att trampa i klaveret. Han har tydligt visat att han tappat kontakten med samhället. När den s.k. Paradisläckan visade att Leif Östling satsat på att placera en stor del av sin förmögenhet på Malta undrade han:

- "Vad fan får jag för pengarna?"

Ett uttalande som ju visar att han inte riktigt har förstått hur det här med skattebetalning och samhällsservice fungerar. Han verkade tro att var och en skulle få tillbaka motsvarande vad man betalt in. Men verkligheten är ju den att den som har stora inkomster har råd att betala in mer, men det innebär ju inte att man kan förväntas få ut mer. Hur som helst fick Leif Östlings affärer och egoistiska reaktion att han fick lämna som ordförande för Svenskt Näringsliv.

Nästa gång den gode Leif hamnade i rubrikerna var i valrörelsen 2018 då han konstaterade att Sverige:

- "Fastnat i en socialistisk tankemodell och att planekonomi och byråkrati styr landet."

Rasism
De som förespråkar socialism och planekonomi undrade vad Leif Östling yrade om. Han verkade ha lika dålig koll som Barbara Bergström som tjänar sina pengar på Internationella Engelska Skolan när hon hävdade att det var exempel på socialism när det ställdes krav på att stoppa vinstutdelningar från Friskolor. Det är alltså inga andra länder (förutom Sverige) som accepterar vinstutdelningar från offentligt finansierade skolor. Så hela världen skulle i så fall vara socialistisk.

Hur som helst har Leif Östling slagit till igen. Nu har han ställt upp för en intervju hos den högerextrema sajten SwebbTV (med täta kopplingar till Sverigedumokraterna och ännu värre grupper) där han glädjer intervjuarna med sin unkna syn på människor:

- "Det är en vardaglig vana hos de som kommit hit att snatta till sig lite grann."
- "Folk från Mellanöstern och Afrika lever i ett samhälle som vi lämnade för 100 år sedan och som det tar tre generationer att integrera."
- "Det är en speciell folkgrupp som inte kan komma i tid eller jobba i team."
- "Vi orkar inte med mer invandrare av de här grupperna."

Alltså sagt av en Leif Östling som tidigare kunnat konstatera att Scanias framgångar till mycket stor del beror på just alla de invandrare som kom till Södertälje för att jobba i företaget. Nu har det hela fått konsekvenser för Leif Östling som fått sparken från sitt uppdrag som ordförande för Södertälje Science park. Ska vi gissa att Leif Östling satsar på en politisk karriär som rådgivare till Jimmie Åkesson?

För övrigt kan vi konstatera att dagens SD-klavertramp står Steven Jörsäter i Täby för. Han försökte förtvivlat stoppa författarinnan Moa-Lina Olbers Croalls framträdande på biblioteket i Täby. Hennes boksamtal skulle ju innehålla ”normkritik”, och sådant trams kan man ju inte acceptera om man är Sverigedumokrat. Alltså fattade Steven Jörsäter pennan. En typisk företrädare för Sverigedumokraterna.

Läs mer:
Leif Östling varnar för krig i utsatta områden. - Svenska Dagbladet
Bråket om Leif Östling – på tre minuter. - Svenska Dagbladet
Leif Östling ratas efter invandringsuttalande. - Dagens Nyheter
Leif Östling blir av med uppdrag efter kritiserat uttalande. - Dagens Nyheter
Östlings uttalanden används i rysk propaganda. - Dagens Nyheter
Hans Strandberg: Det är en bisarr och svårförståelig historia. - Dagens Nyheter
Det är du som snattar, Östling – och det är rasism du sprider - Dagens ETC
Sverigedemokraterna ville stoppa ”normkritiskt” författarbesök - Dagens ETC
SD-politiker ville stoppa författare från att prata - Expressen
Här sprider SD:s kommunförening antisemitiska konspirationsteorier om Greta Thunberg - Aktuellt Fokus

Inga kommentarer: