onsdag 6 november 2019

Var misstänksam

» SD-svansen slår till

Det börjar närma sig jul och ett stående inslag inför julfirandet är SD-trollens uppgifter om att julfirandet är hotat. Av hänsyn till kulturer där man inte firar jul (läs: dom där jävla muslimerna...) så ska vi andra inte heller fira jul.

Varje år sprids det rykten om att man inte ska få fira Lucia för att ta ett exempel. Jag har själv fått på Facebook ett mejl som ska delas vidare för att vi ska rädda vårt Luciafirande. Fast som sagt, vad jag vet är inte Lussefirandet hotat. Om det helt enkelt inte handlar om att man inte hittar några som vill delta. Som i det traditionsenliga Lussandet i grannkommunen Ängelholm som är hotat eftersom för få tjejer är intresserade av att ställa upp. Se artikel i Helsingborgs Dagblad. Jag kunde inte låta bli att kommentera och undra om det är samma krafter som håller på att byta ut vårt traditionella Allhelgonafirande till Halloween istället som ligger bakom hoten mot Lucia.

Sanna Sverigedumokrater
SD-svansen har tydligen dessutom tänt på alla fjorton cylindrarna sedan Apotekarnes bland annat lanserat något man kallar Vintermust. Något som då naturligtvis är för att ersätta ordet "jul" så att inte dom där hemska muslimerna blir förolämpade. Hade dom här SD-trollen bemödat sig om att kolla upp lite fakta innan dom tände så är det faktiskt inget nytt. Vintermust är en lite lyxigare variant av Julmusten. Snarast är det alltså ett sätt för bryggerierna att suga ut så mycket som möjligt ur musten. Men Julmusten (och Påskmusten) är inte hotad. I varje fall inte så länge vi köper den.... Lita aldrig på SD-svansen när dom drar igång med de stora trummorna.

För övrigt så ska det vara Apotekarnes Julmust och inga andra illasmakande varianter. Sagt av mig utan att jag får någon ersättning från Apotekarnes (eller Carlsberg som äger det hela...).

Det hela får mig att tänka på skämtaren som lade in ett inlägg på en av dessa SD-trolls sociala medier och berättade att svenska skolelever ska lära sig de arabiska siffrorna i skolan. Vilket naturligtvis fick igång en hel del (okunniga) delar av SD-svansen att bli rejält upprörda. Utan att alltså kolla upp verkligheten. Vi har nämligen använt de arabiska siffrorna (1, 2, 3, 4 osv) i Sverige sedan vi slutade med de romerska siffrorna (I, V, X och så vidare).

Slutsats! Lita aldrig på upprörda SD-supportrar! Dom har oftast inte fattat ett dugg!

Läs lite mer:
Apotekarnes: ”Vintermust är inte samma som julmust”. - Aftonbladet
Ni lever under en sten – julen är inte hotad. - Aftonbladet
Carlsbergs "vintermust" ersätter inte julmust - Aftonbladet
Apotekarnes svar – efter ilskan mot ny julmust. - Expressen
Nej, Julmust har självklart inte bytt namn till Vintermust. - Nyheter24

Inga kommentarer: