torsdag 7 november 2019

Hur kan det gå så?

» Sjukvårdsskandalen

Hur har de ansvariga för katastrofen Karolinska kunnat få fortsatt politiskt förtroende? Nu är ekonomin så usel för Karolinska sjukhuset att man ska säga upp 600 anställda läkare och undersköterskor. Samtidigt som personalen berättar att dom går på knäna eftersom man är underbemannade.

Stockholms Läns Landsting
Det här är en obeskrivlig skandal att det borgerliga styret i Stockholm inte kan få kontroll över ekonomin. Hur kan moderaten Irene Svenonius egentligen få sitta kvar? Bara man hör "Karolinska" nämnas så undrar man vad det är för ny skandal man ska få höra om. Hur kan Kristdemokraterna som delansvariga för detta ha mage att fortsätta kalla sig "Sjukvårdspartiet" utan att skämmas öronen av sig?

Läs och titta lite mer:
”Världens dyraste sjukhus” – Detta har hänt på Nya Karolinska. - Aftonbladet
Miljarder i lokalhyror för krisande Karolinska. - Aftonbladet
Mega-varslet på Karolinska. Hur kunde det bli så här? - Aftonbladet
Anställda om krisen på Karolinska: Folk går omkring och gråter. - Aftonbladet
Facklig oro efter varsel på Karolinska. - Sveriges Radio
Kritiken mot Uppdrag granskning: Gravt tendentiöst program. - Aftonbladet

1 kommentar:

Sven Tycker sa...

Enligt en artikel i Dagens Samhälle om lönerna för chefer och toppolitiker i Sverige så är moderaten Irene Svenonius i Stockholms län den högst betalda regionstyrelseordföranden i Sverige. Hon har 139.000 kronor i månadslön. Det är 48% högre ersättning än tvåan på listan. Det är uppenbart att lönerna inte sätts efter kompetens!